Yunet
 

Zdravlje

U nedelju se nastavlja akcija besplatnih preventivnih pregleda

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. jun 2024. • 08:32 •

U nedelju se nastavlja akcija besplatnih preventivnih pregleda

Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16.06., nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.
Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova, i u Kliničkom centru Vojvodine biće organizovani preventivni pregledi, za sve građane, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno sprovedu dermatološki pregled mladeža i urade tumor markere CEA, CEA 19-9 i AFP (alfa feto protein).
Pored toga građani će i ovog puta moći da izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomemena, provere kompletnu krvnu sliku i nivo šećera u krvi u laboratorijama.
I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.
Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su prethofnih nedenja obavili preglede, i poziva sve da isto učine i ove.
Preventivni pregledi će se sprovesti u Specijalističkoj Poliklinici, (zgrada Poliklinike).
KCV i ovim putem poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena