Yunet
 

Društvo

Javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka na zahtev poslodavca

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 28. april 2022. • 00:00 •

Javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka na zahtev poslodavca

Beograd, 28.04.2022. - Poslodavci iz privatnog sektora koji na tržištu rada ne mogu pronaći radnike sa potrebnim znanjima i veštinama, odnosno postojeća znanja i veštine ne odgovaraju potrebama konkretnog radnog mesta mogu se uključiti u meru obuke na zahtev poslodavca.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka na zahtev poslodavca u toku 2022. godine koja podrazumeva učešće u finansiranju obuke nezaposlenog lica radi sticanja znanja i veština potrebnih za obavljanje poslova  konkretnog radnog mesta.

Ova mera se realizuje kroz obuku u trajanju do 960 časova u skladu sa standardima nivoa obuke, posebnim zakonom ili pravilnikom i zasnivanje radnog odnosa sa najmanje 50% polaznika koji su uspešno završili obuku.

U zavisnosti od dužine trajanja obuke poslodavcu se na ime učešća u finansiranju troškova obuke može isplatiti do 170.000,00 dinara po polazniku, dok se polazniku obuke mesečno isplaćuje novčana pomoć u visini od 20.000,00 dinara za pun fond časova i sredstva za troškove prevoza.

Informacije o meri mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje. Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30.11.2022. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena