Yunet
 

Kultura

Zonska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva 29. i 30. aprila u Crvenki

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 26. april 2024. • 00:00 •

Zonska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva 29. i 30. aprila u Crvenki

55. Zonska smotra dečjeg dramskog stavalaštva održaće se u Domu kulture u Crvenki u ponedeljak i utorak, 29. i 30. aprila. Publika će imati priliku da pogleda 7 predstava, od toga 5 iz kulske opštine, a oni najbolji, po odluci selektora, plasiraće se na Festival dečjeg dramskog stvaralaštva Vojvodine koji se održava u Temerinu.

Smotru će u ponedeljak, 29. aprila od 15 časova, otvoriti mladi glumci Dramske sekcije OŠ ,,Veljko Vlahović“ i Dramske sekcije ,,Luča“ KUD ,,Kruščić“, koji će izvesti predstavu ,,Princ bez miraza“ Aleksandre Lukić, u režiji Mirjane Badže. Istog dana, od 16.30 časova, nastupiće Mađarsko kulturno društvo ,,Petefi Šandor“ iz Telečke koje će izvesti predstavu ,,Izbirljiva princeza“ na mađarskom jeziku, u režiji Imelde Vereš.

U utorak, 30. aprila od 10 časova, glumci Pozorišta ,,Stevan Sremac“ Doma kulture u Crvenki izvešće predstavu ,,Šećerno kraljevstvo“ po tekstu i u režiji Zorana Radulovića. Potom će, od 11.30 časova, nastupiti mališani Kulturnog centra iz Kule sa predstavom ,,Uspavana lepotica“ Ljubivoja Ršumovića, u režiji Slobodana Nogavice. Od 15 časova biće izvedena predstava ,,Dobri gusari“ po tekstu i u režiji Miloša Miloševića Šike, a koju izvode glumci Dečje dramske sekcije ,,Velimir Sandić Veljko“ Doma kulture Sivac. Smotru će zatvoriti deca iz Ruskog Krstura, odnosno Dramski studio ,,Art“ Doma kulture Ruski Krstur, koji će izvesti predstavu ,,Pobednici“ Saše Paljenkaša, u režiji Adriane Nađ Barne. Ta predstava počeće u 17 časova.

Organizatori i domaćini Smotre su Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula, Dom kulture Crvenka i OŠ ,,Vuk Karadžić“ iz Crvenke, a pokrovitelj Smotre je Opština Kula.

Izvor: Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena