Yunet
 

Društvo

Otvoren konkurs za upis u vrtiće u okviru PU ,,Bambi“ Kula

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 1. april 2024. • 00:00 •

Otvoren konkurs za upis u vrtiće u okviru PU ,,Bambi“ Kula

KULA, 01.04.2024. – Konkurs za upis u 11 vrtića u okviru Predškolske ustanove ,,Bambi“ Kula počeo je danas i biće otvoren do 30. aprila tekuće godine. U raspisanom Konkursu, koji roditelji mogu da pročitaju na sajtu Predškolske stanove, dostupna su detaljna upustva i informacije o raspoloživim kapacitetima.

Po rečima direktorke Predškolske ustanove ,,Bambi“, Snežane Bulatović, važno je da roditelji dobro čitaju tekst konkursa i da se informišu da li vrtić za koji konkurišu nudi uslugu koja im je potrebna. Takođe, naglasila je da je veoma važno da roditelji čija su deca prethodne godine ostala na listi čekanja konkurišu ponovo, kao i da se za decu koja pripadaju osetljivim kategorijama priloži dodatna dokumentacija:

,,Konkurs je otvoren od 2. do 30. aprila 2024. godine. Ove godine traje ceo mesec i iskoristila bih priliku da pozovem roditelje da na vreme razmišljaju o konkurisanju, jer je ovo konkurs za narednu radnu godinu, dakle 2024/2025. Primićemo toliko dece da popunimo sve kapacitete i u raspisanom konkursu postoje detaljna uputstva o tome kako se konkuriše, kako se konkuriše preko e-Vrtića i raspoloživi kapaciteti. Molim roditelje da dobro čitaju tekst konkursa i da vide da li se u vrtiću za koji konkurišu nudi usluga za oblik obuhvata koji oni žele. Molim roditelje i da navedu vrtić koji je željen, ali da navedu i drugi i treći vrtić, jer nam na taj način daju priliku da rasporedimo decu. Konkurs je otvoren za svih 11 vrtića u opštini Kula. U neke vrtiće upisujemo decu samo na poludnevni boravak, a u većinu vrtića upisujemo decu od jedne godine do pred polazak u školu. Stvarno je jako važna da se konkurs čita i to ne govorim bez veze, jer nam se često dešava da ostanu na listi deca za koju su roditelji pogrešno konkurisali. Na sajtu Predškolske ustanove ,,Bambi “ postoje sve informacije i detaljna uputstva. Postoji mejl i kontakt telefoni na koji možete pozvati i dobiti sve potrebne informacije. Važno je napomenuti i da je za decu koja su prošle godine ostala na listi čekanja roditelji ponovo moraju da konkurišu. Važno je napomenuti i da za svu onu decu koja pripadaju osetljivim kategorijama roditelji moraju poslati dodatnu dokumentaciju, jer je važno da dobijemo sve dodatne informacije pošto decu bodujemo na osnovu pravilnika koji postoji“.

Izvor: Q media

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena