Yunet
 

Društvo

I ove godine besplatni udžbenici za đake prvake u opštini Kula

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 22. april 2024. • 00:00 •

I ove godine besplatni udžbenici za đake prvake u opštini Kula

SIVAC, 22.04.2024. – U toku je upis prvaka u osnovne škole. U Osnovnu školu ,,20. oktobar“ u Sivcu ove godine poći će 72 prvaka koji će od strane Opštine dobiti besplatne udžbenike i školski pribor, kao i svi ostali prvaci sa teritorije opštine Kula, a na sreću svih đaka i zaposlenih, kao i žitelja Sivca, zgrada škole u Novom Sivcu doživeće najveću rekonstrukciju koju je neka škola na teritoriji naše opštine imala, za šta će biti opredeljeno preko 400 miliona dinara.

Školu u Sivcu posetio je predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je sa v.d. direktorom škole, Brankom Žeželjem, razgovarao o aktuelnim temama – rekonstrukciji, upisu u škole, ali i o besplatnim udžbenicima.

,,Koristim priliku da se, u ime kolektiva škole i u svoje lično ime, zahvalim predsedniku Opštine na današnjoj poseti. Poseta je pre svega vezana za besplatne udžbenike za buduće đake prvake, ali smo se dotakli i drugih tema. Ono što sve zaposlene, đake, sve žitelje Sivca interesuje su radovi na rekonstrukciji ove zgrade. Imamo neka obećanja, bilo je i ranije priča koje su stopirane pred Koronu, pa se nadam da ćemo brzih dana ovde videti velike radove“, rekao je Žeželj.

Foto: Qmedia

Po rečima predsednika Opštine, roditeljima đaka prvaka Opština Kula je i ove godine odlučila da olakša obezbedivši im udžbenike i školski pribor:

,,Prvenstveno smo razgovarali o rekonstrukciji škole u vrednosti od preko 400 miliona dinara. Rađena je nova dokumentacija, to je jedan redovan postupak, i sada smo stvarno u završnoj fazi kada čekamo saglasnost Resornog ministarstva da se raspiše javna nabavka i da se krene u praktično najveću rekonstrukciji neke škole na teritoriji naše opštine, što će mnogo značiti kako za Sivac, tako i za celu našu opštinu. Pored toga, ove godine nastaviće se i u drugim školama radovi na rekonstrukciji, u Ruskom Krsturu, Kuli i Crvenki, ali će ovde radovi biti dominantni. Bitno je da naglasimo da će i ove, kao i svake godine, Opština obezbediti udžbenike za sve đake prvake, kao i kompletan školski pribor za njih, po modelu od prošle godine, i na taj način će roditeljima novih osnovaca olakšati početak školovanja i jedne veoma važne faze u životu. Iako je to i definisano našim Skupštinskim odlukama i budžetom potrebno je najaviti i ovako, kako bi roditelji znali da su udžbenici obezbeđeni“.

Foto: Qmedia

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena