Yunet
 

Izbori

RIK saopštio najnovije rezultate

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 18. decembar 2023. • 00:00 •

RIK saopštio najnovije rezultate

 Republička izborna komisija (RIK) objavila je jutros poslednje rezultate jučerašnjih izbora u Srbiji.

Na osnovu obrađena 7.561 od 8.273 biračka mesta objavljeni su rezultati za parlamentarne izbore i prema ovim podacima apsolutnu većinu ima lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ koja je osvojila 47,24 odsto glasova.

Potom sledi lista „Srbija protiv nasilja“ koja je osvojila je 22,86 odsto glasova, zatim Socijalistička partija Srbije – 6,67, dok izborna lista „Nada za Srbiju“ ima 4.94%. Sledeća je lista „Mi – glas iz naroda – Branimir Nestorović“ sa 4,63 odsto, dok Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović imaju 2,8 odsto glasova.

Prema podacima za izbore u Vojvodini, koalicija „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“ osvojila je 48,67 odsto glasova, dok se na drugom mestu nalazi koalicija „Srbija protiv nasilja“ sa 20,22 odsto.

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević izjavio je da je izborna lista oko Srpske napredne stranke, „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ osvojila 47,4 odsto glasova birača, izborna lista oko Socijalističke partije Srbije „Ivica Dačić – premijer Srbije“ 6,63 odsto, dok je koalicija Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta za obnovu kraljevine Srbije NADA osvojila 4,98 odsto glasova.

Prema njegovim rečima, izborna lista „Srbija protiv nasilja“ je dobila 23,14 odsto glasova podrške, a lista „Mi – glas iz naroda“ Branimira Nestorovića 4.66 odsto. Cenzus su prešle i tri manjinske stranke – Savez vojvođanskih Mađara i dve stranke Bošnjaka.

Prema nezvaničnim informacijama, lista ,,Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ osvojila je oko 53% glasova.

Izvor: RIK

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena