Yunet
 

Kultura

U Narodnoj biblioteci održana promocija knjiga Aćima Todorovića

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. april 2024. • 00:00 •

U Narodnoj biblioteci održana promocija knjiga Aćima Todorovića

KULA, 29.04.2024. – U prostorijama Narodne biblioteke u Kuli održana je promocija knjiga Aćima Todorovića, književnika, pesnika, romanopisca i književnog kritičara, dobitnika niza priznanja za rad i književno stvaralaštvo.

Aćim je na mini turneju od Novog Sada do Sombora krenuo sa ciljem da predstavi dve poslednje napisane knjige – roman ,,Zmijska vremena“ i zbirku poezije ,,Hristova jagnjad“. Kako kaže, uveren je da radi pravu stvar i da su njegova dela zaista značajna, što potvrđuje i veliki broj ljudi koji mu ukazuju čast dolaskom na promocije i uživajući u njegovom govoru i stihovima koje recituje:

,,Napravio sam mini turneju od Novog Sada do Sombora i predstavljam svoje dve poslednje knjige – roman ,,Zmijska vremena“ koji je izašao krajem prošle godine i zbirku poezije ,,Hristova jagnjad“ koja je potkovana istorijskim činjenicama, tj. proznim dodacima u okviru poezije koju sam pisao da bi čitaoci bolje razumeli o čemu se radi. Vladati rečima znači biti bogat čovek i to je moja filozofija shvatanja i pisanja. Onaj ko ima nešto da kaže i zna šta treba da kaže treba da piše i da stvara. Verovatno da svi koji dobro vladaju rečima ne mogu da pišu, ali mogu dobro da čitaju. Kada bih znao da moje knjige jednom, kada mene više ne bude, neće biti bitne, ja bih ovog trenutka prestao da pišem. Imam uverenje da radim pravu stvar i to uopšte nije subjektivno, gde svojim delima dajem neki veći značaj nego što ga zapravo imaju“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena