Yunet
 

Poljoprivreda

Nedimović se sastao sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednika i seljaka Srbije

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 5. avgust 2022. • 00:00 •

Nedimović se sastao sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednika i seljaka Srbije

Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, obećao je predstavnicima Udruženja poljoprivrednika i seljaka Srbije da neće biti zabrane izvoza suncokreta. Iz tog udruženja poručuju da je ta odluka dobra za poljoprivrednike, jer kako kažu, kada nema zabrane, tržište omogućava da se formira cena suncokreta "kakva treba da bude".Osim o izvozu suncokreta, na sastanku sa ministrom razgovaralo se i o pomoći poljoprivrednicima zbog suše, posebno u Banatu, kaže predsednik Udruženja poljoprivrednika i seljaka Srbije Vukašin Baćina. Baćina je rekao da će im ministarstvo poljoprivrede izaći u susret i kada je reč o plaćanju zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta.

Odložiće nam plaćanje zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta u regionima gde bude proglašena suša. Odluka će biti doneta u dogovoru sa RHMZ-om, po njihovoj statistici, ističe Baćina.

Prema rečima poljoprivrednika, na sastanku je bilo reči i o ceni evrodizela i veštačkog đubriva.

Ministar je predložio da se sačeka rebalans budžeta, a do tada su povećane kvote na tri puta dnevno za točenje goriva na NIS-ovim pumpama, napominje Baćina.

Jedini zahtev Udruženja poljoprivrednika i seljaka Srbije o kojem nije bilo reči na sastanku sa Nedimovićem bio je problem naknade za odvodnjavanje. "Ministar nas je uputio na Vladu Vojvodine, u čijoj je nadležnosti to pitanje", rekao je Baćina.

Izvor: RTV

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena