Yunet
 

Sport

Predstojeći sportski vikend obeležiće rukomet, fudbal i tenis

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 20. maj 2022. • 00:00 •

 Predstojeći sportski vikend obeležiće rukomet, fudbal i tenis

KULA,20.05.2022.- Porazom u Rumi rukometašice Ženskog rukometnog kluba „Laki“ iz Crvenke su sinoć okončale prvoligašku sezonu. U poslednjem kolu prvenstva mlade crvenačke rukometašice su sinoć u Rumi poražene od Slovena sa 40:26, poluvreme 20:9 za domaćine. Ekipa Slovena je opravdala ulogu favorita, a imajući u vidu činjenicu da je trener Lakija Zoran Lovre na raspolaganju imao samo osam igračica više od poraza se nije moglo ni očekivati. Najefikasnija u ekipi Laki bila je Anželi Lovre sa 11 postignutih golova. Prvoligašku sezonu ekipa Laki je završila na devetom mestu na tabeli sa 12 osvojenih bodova.

            Predstojeći sportski vikend obeležiće rukomet, fudbal i tenis.

Poslednje kolo prvenstva u rukometnoj Super B ligi obeležiće opštinski derbi, jer će se u Crvenki sastati Crvenka i Sivac 69. Budući da su obe ekipe osigurale opstanak među superligašima, opštinski derbi nema većeg takmičarskog značaja, ali će, biti dobrog rukometa, jer rasterećeni briga i Crvenčani i Sivčani će želeti da pokažu svu lepotu ove igre. Duel rukometaša Crvenke i Sivca će u hali „Slobodan Čile Mišković“ u Crvenki biti odigran sutra, a počeće u 19 časova.

U 28. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka dočekuju ekipu Tekstilca iz Odžaka. Kuljani nemaju izbora, samo pobeda protiv kvalitetne ekipe Tekstilca im ostavlja mogućnost da izbore opstanak među srpskoligašima. Svesni su toga fudbaleri Hajduka pa poručuju da će uz podršku sa tribina pružiti svoj maksimum i ostvariti planirani cilj. Susret fudbalera Hajduka i Tekstilca iz Odžaka će na stadionu „Milan Sredanović“ biti odigran u nedelju, a počeće u 17 časova.

U 27. kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi sve tri ekipe iz naše opštine su domaćini. Fudbaleri Crvenke sutra na stadionu „Milorad Džomba“ dočekuju ekipu Budućnosti iz Mladenova. Crvenčani su ovog proleća sjajni, jer su u jedanaest odigranih susreta ovog proleća upisali samo jedan poraz, najavljuju da će uspešnu seriju nastaviti i protiv ekipe iz Mladenova. Rusin u Ruskom Krsturu u nedelju dočekuje ekipu Budućnosti iz Paraga. Gledajući položaj ekipa na tabeli Rusin je favorit. Naš treći predstavnik Lipar, čini se, ima najlakši posao jer mu u nedelju u goste dolazi poslednjeplasirani Radnički iz Sombora. Svi ovi susreti će početi u 17 časova.

U 24. kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred fudbaleri Poleta u Sivcu dočekuju BSK iz Bačkog Brestovca, Mladost će u Kruščiću ugostiti ekipu Hajduka iz Stapara, dok Kula ide u goste poslednjeplasiranom Graničaru u Riđicu. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 17 časova.

            Sutra će u Kuli biti održana dva teniska turnira.

Teniski klub „Helm“ iz Kule sutra organizuje humanitarni teniski turnir u konkurenciji dublova „Tenis iz bloka“ na kojem uz aktivne tenisere mogu učestvovati i amateri i napredni rekreativci. Turnir će biti igran na teniskim terenima kraj Rodićevog jezera u Kuli, počeće u 12 časova, a sva sredstva prikupljena od kotizacije i donatora biće poklonjena Humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“.

Drugi teniski turnir koji će sutra biti održan u Kuli je „Otvoreno prvenstvo Kule“ kojeg Tenis klub „Hajduk“ organizuje za igrače narandžastog nivoa, a reč je o devojčicama i dečacima do 10 godina starosti. Ovaj turnir je zvanično takmičenje, jer je uvršten u kalendar Vojvođanskog teniskog saveza. Turnirski mečevi će biti igrani na četiri terena Tenis kluba „Hajduk“. Boje Tenis kluba „Hajduk“ na „Otvorenom prvenstvu Kule“ braniće Aleksandar Popović, Novak Korać, Denis Grgurić i David Barna. Turnir će sutra početi u 10 časova, a za najuspešniji učesnike su obezbeđeni pehari i medalje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena