Yunet
 

Sport

Atletski i plivački klub dobijaju svoje prostorije u okviru novog sportskog centra

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 26. maj 2022. • 00:00 •

Atletski i plivački klub dobijaju svoje prostorije u okviru novog sportskog centra

KULA,26.05.2022.-Tehnički prijem bazena u okviru SRC ''Vašarište'' polako se privodi kraju, a sam objekat i svi segmenti koji idu uz ovaj sportski centar uveliko dobijaju svoj finalni izgled. Nedavno je predsednik opštine, Damjan Miljanić, najavio da će u julu biti početak prve kupačke sezone bazena u okviru ovog sportskog objekta. Tim povodom danas je sa predstavnicima sportskih klubova obišao radove. Naime, atletski klub ''Hajduk maraton tim'' i plivački klub ''Hajduk'''dobiće svoje prostorije i zasluženo mesto u okviru sportskog centra.

Miljanić je i ranije isticao značaj sporta kao jako važnog segmenta u životu, pogotovo mladih, te je danas prilikom posete izjavio da je atletskom klubu, koji nema prostorije, to svakako važan deo u radu, ali da su ključni staza i prostor teretane koji će dobiti na korišćenje:

''Plivački klub, pored svih prednosti koje će imati u okviru ovog sportskog centra, dobiće i bazen, te se očekuje da uskoro ova dva kluba dobiju novu adresu.''- zaključio je predsednik opštine.

Predsednik PK ''Hajduk'' Zdravko Igrački nije krio zadovoljstvo s obzirom da će rad kluba ovim potezom moći da funkcioniše neometano uz korišćenje prostorija i svih kapaciteta koje donosi sportski centar sa bazenom. Plan je da se ponovo pokrene tradicija, ne samo plivačkog sporta, nego i edukacija za decu neplivače, najavio je Igrački. On je izjavio da je podrška lokalne samouprave važna karika u ovom uspehu: 

''Bazen izgleda lepo i fascinantno, bitno je što su konačno stvoreni uslovi za plivački sport. Drago mi je što su predsednik opštine Damjan Miljanić i lokalna samouprava uprkos svemu stali iza ovog projekta i omogućili nama da ponovo stvaramo državne prvake kao što je to bilo ranije.''- napominje Zdravko Igrački.

Ispred atletskog kluba '' Hajduk maraton tim'' o prostorijama i aktivnostima govorio je Zdravko Mišović koji je, više nego zadovoljno, istakao:

''Dobićemo svoj dom gde ćemo sve imati, a ključna je trim staza sa tartanom koju retko koje mesto ima. Veliki se značaj ogleda i u prostorijama kojima će znatno biti olakšan rad kluba. Sve beneficije koje se dobijaju ovim korakom se ogledaju u tome što će naš klub 365 dana u godini moći neometano da funkcioniše, a brojnost članova kluba se permanentno povećava. Sve ovo predstavlja veliki značaj  i  veoma sam zahvalan svima koji su pomogli ovaj projekat na čelu sa Opštinom Kula, te će već sledeće nedelje atletski klub početi da koristi kapacitete sportskog centra. ''Mišović je istakao da je prezadovoljan i da je više nego jasno da Kula u okviru ovog objekta ima sve pto treba jednom sportskom centru, a da pritom izgleda impozantno.

 

Prilikom današnje posete predsednik opštine i predstavnici ova dva kluba govorili su i o zacrtanim daljim planovima i što se tiče samih aktivnosti klubova, ali i daljih radova na SRC ''Vašarište'' i zaključili da kada se sve zacrtano ostvari ovaj kompleks predstavljaće jedan velelepni dom svih sportista.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena