Yunet
 

Sport

Najava sportskih dešavanja tokom vikenda

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. jul 2022. • 00:00 •

Najava sportskih dešavanja tokom vikenda

KULA, 29.7.2022.- Sinoć je u Liparu počeo tradicionalni noćni turnir u malom fudbalu „Memorijal Goran Marčetić Mačak“, kojeg organizuje Fudbalski klub Lipar, u pomen na svog istaknutog člana, a u sklopu obeležavanja seoske slave Velike Gospojine. Na ovogodišnjem turniru učestvuje 16 ekipa iz kulske i bačkotopolske opštine, koje su podeljene u četiri grupe, koje će igrati po sistemu svako sa svakim, nakog čega će kroz takozvanu nokaut fazu biti dobijen pobednik ovog veoma prestižnog turnira.  U sinoć odigranim susretima postignuti su sledeći rezultati: Z.Z. Sokolac – Osnovna škola Nikola Tesla 5:1, Soker kladionica – Poljoapoteka Agroznanje 10:2 i Kafe Moskva (Bačka Topola) – Kombat Zona Bajša 5:1. Večeras su na programu tri susreta: u prvom od 20 časova i 30 minuta igraju MM Gvožđara Kula – KU media Kula, u drugom Z.Z. Sokolac – Ares VND Kula i u trećem Soker kladionica – Malina Crvenka. Liparski turnir se igra za nagradni fond od 250 hiljada dinara. Pobedniku će pripasti 150, drugoplasiranoj ekipi 70, a trećeplasiranoj 30 hiljada dinara. Generalni sponzor turnira u Liparu je Zemljoradnička zadruga „Sokolac“ , a organizaciju turnira su pomogli i Industrija mesa „Stork“ iz Lipara i Mesna zajednica Lipar.

I predstojeći vikend naši fudbalski kolektivi će iskoristiti za odigravanje kontrolnih utakmica.

Srpskoligaš Hajduk 1912 novu proveru spremnosti ima sutra, kada će od 18 časova i 30 minuta u Turiji odmeriti snage sa ekipom Mladosti. Područni ligaš Crvenka će u nedelju na svom terenu od 18 časova i 30 minuta ugostiti ekipu Hajduka iz Stapara, Rusin u nedelju u Ruskom Krsturu od 18 časova dočekuje OFK Odžake, a naš treći područni ligaš Lipar će u nedelju od 18 časova biti gost Kule na Gederu. Član Somborske međuopštinske lige prvi razred Polet će u nedelju u Sivcu ugostiti Iskru iz Kucure, a susret će početi u 18 časova.

Fudbalski klub Polet će sutra biti domaćin drugog po redu memorijalnog turnira „Boban Damjanović“, kojeg ovaj klub organizuje u pomen na svog preminulog istaknutog člana. Učestvovaće dvanaest ekipa dečaka rođenih 2013. godine i mlađih, a prema rečima organizatora svoje učešće su najavili beogradski klubovi Partizan, Crvena zvezda, novosadska Vojvodina, bačkotopolski „TSC“, Spartak iz Subotice, Hajduk iz Kule, tako da će na delu biti gotovo  sve ono najbolje što fudbalska Srbije ima u tom uzrastu. Drugi po redu memorijalni turnir „Boban Damjanović“ će sutra u Sivcu početi u 9 sati.

Tenis klub „Hajduk“ će sutra i prekosutra biti domaćin Otvorenog prvenstva Kule za dečake i devojčice do 14 godina starosti. Turnir je uvršten u kalendar Vojvođanskog teniskog saveza, a učestvovaće 14 dečaka i 12 devojčica iz Srbije i inostranstva. Turnir će sutra početi u 9 časova, kada će na sva četiri terena izaći dečaci, a devojčice će nadmetanja početi u 10 časova. U nedelju će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi u obe konkurencije, a nadmetanja će početi takođe u 9 sati.

           

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena