Yunet
 

Sport

„Hajduk“ brojao do sedam protiv „Sutjeske“, „Sivac 69“ pobedio u Borovu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. januar 2024. • 00:00 •

„Hajduk“ brojao do sedam protiv „Sutjeske“, „Sivac 69“ pobedio u Borovu

KULA, 29.01.2024. – U prvoj kontrolnoj utakmici fudbaleri „Hajduka 1912“ slavili su u Bačkom Dobrom Polju protiv „Sutjeske“ sa 7:1. Jedan od strelaca na ovom meču bio je najnovije pojačanje, Branislav Pjošta, koji je u redove „belih“ stigao iz „Borca“ iz Šajkaša. Pjošta ima 22 godine i igra na poziciji napadača, a karijeru je počeo u novosadskom „Proleteru“, da bi ga fudbalski put odveo u Slovačku, gde je nastupao za „Košice“ i „Petržalku“. U sezoni 2021/2022 bio je najbolji strelac Vojvođanske lige Sever sa 23 gola.

Foto: FK Hajduk

A svoj igrački kadar pojačala je i ekipa „Kule“, čiji su novi igrači Dejan Stojanov, Miljan Đođić i Marko Rovčanin. Stojanov dolazi kao slobodan igrač, Đođić je došao iz „Mladosti“ iz Kruščića, dok Rovčanin dolazi iz „Hajduka“. Iz rukovodstva kluba napominju da pregovaraju sa nekolicinom igrača, te da neće biti iznenađenje ukoliko bude još pojačanja. Kada je o pripremnim utakmicama reč, „Kula“ će 11. februara igrati protiv „Iskre“ iz Kucure, 18. februara protiv „Sutjeske“ iz Bačkog Dobrog Polja, dok će 25. februara igrati protiv „Proletera“ iz Ravnog sela.

Rukometni klub „Crvenka“ doveo je veliko pojačanje. Naime, novi igrač u taboru „veverica“ je Mihajlo Medić, koji ima 18 godina, igra na poziciji beka i koji je juniorski i kadetski reprezentativac Srbije. Kako su naveli iz rukometnog kluba „Crvenka“, Medić predstavlja veliko pojačanje i ne sumnjaju da će svojim igrama doprineti borbi za ulazak u plej of.

Foto: RK Crvenka

U generalnoj probi pred početak prvenstva rukometaši „Sivca 69“ savladali su ekipu „Borova“ sa 35:28. U pitanju je ekipa koja je član Druge hrvatske lige grupa Istok. Na golu Sivčana istakao se Nikola Bogojević, a najefikasniji su bili Čabai sa 12 i Kočić sa pet pogodaka.

Košarkaše „Hajduka“ danas od 20:45 časova očekuje derbi kola u Prvoj regionalnoj ligi, kada gostuju „Železničaru“ u Inđiji. Ovaj meč u dobroj meri može da odredi dalji tok sezone, s obzirom na to da su obe ekipe u vrhu tabele.

Kuglaši „Hajduka“ su u 12. kolu Prve lige Srbije grupa Vojvodina poraženi od „Kljajićeva“ sa 2:6. Najefikasniji u redovima „Hajduka“ bio je Branko Manojlović sa 575 oborenih čunjeva, koji je u najboljem domaćem timu kola. Na tabeli „Hajduk“ je poslednji sa četiri boda, a u narednom kolu igraju u gostima protiv „Apatina“.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena