Yunet
 

Sport

„Sivac 69“ nadigrao „Sinđelić“, „Crvenka“ preokretom do remija

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 5. februar 2024. • 00:00 •

„Sivac 69“ nadigrao „Sinđelić“, „Crvenka“ preokretom do remija

CRVENKA, SIVAC, KULA 05.02.2024. – U 12. kolu rukometne Super B lige „Crvenka“ je remizirala protiv „Inđije“ na svom terenu. Krajnji rezultat glasi 27:27, a najefikasniji u redovima „veverica“ bili su Bekić sa sedam i Mirić sa šest golova. Govoreći o samoj utakmici, igrač „Crvenke“, Dušan Mirić, čestitao je gostujućoj ekipi na fer i korektnoj igri i istakao je da je publika mogla da vidi dva različita poluvremena, gde je u prvom viđen zaostatak njegove ekipe od pet razlike, dok je drugo poluvreme obeleženo rezultatskim povratkom i dramatičnom završnicom, te da je šteta što „Crvenka“ nije na kraju slavila:

„Čestitao bih ekipi „Inđije“ na fer i korektnoj igri, a čestitao bih i svojim saigračima na odličnoj partiji. Utakmica je imala dva različita poluvremena, u prvom poluvremenu imali smo zaostatak od pet, šest razlike, ali drugo poluvreme smo odlično otvorili i rezultatski smo se vratili. Na kraju, viđena je malo dramatična završnica i šteta je što nismo osvojili oba boda, ali idemo dalje u borbu za svaki bod“.

Kada je reč o ekipi „Sivca 69“, publika je imala priliku da prisustvuje izuzetnoj partiji sivačkih „pantera“. Naime, upisana je veoma važna pobeda protiv „Sinđelića“, 35:25, a najefikasniji u redovima Sivčana bili su Kočić sa osam i Delibašić sa sedam pogodaka. U narednom kolu „Crvenka“ igra protiv „Sinđelića“, dok „Sivac 69“ dočekuje „Kikindu Grindeks“. Na tabeli „Crvenka“ je peta sa 16 bodova, dok je „Sivac 69“ jedanaesti sa četiri boda.

Košarkaši „Hajduka“ su u 19. kolu Prve regionalne lige na svom terenu savladali „Podrinje“ sa 86:67. U narednom kolu igraju u gostima protiv „Svetog Đorđa“ u Žitištu, a na tabeli su treći sa 30 bodova. Trener ekipe „Hajduka“, Danilo Borović, rekao je da su njegovi puleni igrali protiv jedne iskusne ekipe, ali da su požrtvovanje i ritam koji su nametnuli na kraju i odlučili pobednika:

„Zadovoljan sam konačnim rezultatom i borbom koju smo pokazali. Igrali smo protiv jedne od starijih ekipa u ligi, ali kroz tu neku našu želju i požrtvovanje došli smo do ovog rezultata. Nije mi se samo svidelo to što igrači u poslednjoj četvrtini nisu ozbiljno shvatili razliku u koševima, nego su krenuli da soliraju i da imaju nerezonske napade, ali i to je bilo rešeno i rezultat je vraćen u našu korist. U narednom kolu idemo u Žitište, u pitanju je jedna veoma iskusna i ozbiljna ekipa, momci igraju dugo godina zajedno, ali mi smo oslanjamo na mladost, timski duh i zalaganje“.

Igrač „Hajduka“, Veljko Kovačević, rekao je da su za protivnika imali jednu veoma nezgodnu ekipu, ali da je velika želja, i pored nekih sitnih grešaka u igri, presudila i da je pobeda zaslužen ishod:

„Za protivnika smo imali jednu iskusnu ekipu sa dosta dobrih igrača, ali mi smo pobedili na mladost i zahvaljujući ogromnoj želji. Čestitam našim i protivničkim igračima na fer i korektnoj igri i borbenosti. Kada je o mojoj igri reč, gledaću da popravim neke segmente, posebno kada su u pitanju ziceri“.

Izvor: Q media

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena