Yunet
 

Sport

Održan prijateljski turnir u 3d streličarstvu u Crvenki

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 19. februar 2024. • 00:00 •

Održan prijateljski turnir u 3d streličarstvu u Crvenki

U sportskoj hali „Slobodan Čile Mišković“ održan je turnir u 3d streličarstvu, u organizaciji Streličarskog kluba „Target“ iz Crvenke. I ovog puta veliki odziv ljubitelja streličarstva nije izostao, te je viđeno takmičenje koje je za svrhu imalo prijateljstvo iznad rezultata. Predsednik Streličarskog kluba „Target“, Zoran Maravić, rekao je da se ovakvi turniri u Crvenki održavaju sada već dve decenije, te da je turnir u hali jedini ovakve vrste koji se održava u Srbiji:

„Kao i svake godine, već dvadeset i nešto godina, mi organizujemo redovno turnire, a ovo je konkretno indor turnir koji duži niz godina samo mi organizujemo. 3d streličarstvo je simuliranje lova, a na ovom turniru imamo više od 50 takmičara i sve zastupljene kategorije – od pionira, kadeta, juniora, seniora i veterana. Takođe, imamo sedam stilova pucanja sa lukom i oni se svi kategorišu na svoju stranu i dobijaju svoje bodove“.

Više od pedeset takmičara je učestvovalo na turniru, a jedan od njih je i Dragan Svilanović iz Streličarskog udruženja „Vidovdan“. Svilanović je streličar sa višedecenijskim iskustvom, a naglasio je veoma važnu ulogu Zorana Maravića za koga je rekao da je u pitanju veliki zaljubljenik u streličarstvo i veliki entuzijasta kada je ovaj sport u pitanju:

„Želim ovim putem da se zahvalim prijateljima iz Crvenke na pozivu da učestvujem na ovom turniru, a pre svega mom prijatelju Zoranu Maraviću na višegodišnjem prijateljstvu i na svemu onome što čini za streličarstvo. On je osnovao klub 2005. godine i krenuo je odmah sa raznim inovacijama, te je sve što vidi u inostranstvu primenio trenutno ovde u Srbiji. I ovaj turnir sam po sebi je jedna vrsta inovacije i dobro bi bilo po 3d streličarstvo da takmičari treniraju i tokom zime. Ovo je jedna posebna vrsta turnira koja je rasprostranjena u okolnim zemljama, tako da je dobro po streličarstvo što imamo jedan ovakav turnir u sali i upućujem ovim putem velike pohvale Zoranu Maraviću i svim ostalim ljudima koji su angažovani u Streličarskom klubu „Target“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena