Yunet
 

Sport

Fudbalski klub „Lipar“ sa novim trenerom u prolećnom delu sezone

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 22. februar 2024. • 00:00 •

Fudbalski klub „Lipar“ sa novim trenerom u prolećnom delu sezone

LIPAR, 22.02.2024. – Fudbalski klub „Lipar“ pretpreo je kadrovske promene, s obzirom na to da je mesto trenera napustio Marko Đorović, koji je otišao u Hrvatsku, tačnije u „Borac“ iz Bobote. Na njegovo mesto došao je Živko Jovanović, trener sa velikim iskustvom i zavidnom fudbalskom biografijom. Govoreći o igračkom kadru i toku priprema, kao i o izazovima sa kojima se ovaj tim sreće, Jovanović je istakao da je glavni cilj opstanak u područnom rangu, a, uporedo sa tim, veoma važan zadatak je i podmlađivanje prvog tima:

„Pre svega, čast je zameniti takvog trenera kao što je Marko Đorović. Ja sam inače u jednom vremenu bio trener „Lipara“, kada smo ulazili u viši rang takmičenja, a sada, u dogovoru sa upravom kluba, našli smo se na jednoj talasnoj dužini i tako je došlo do saradnje. Najvažniji deo posla jeste podmlađivanje ekipe i da radim sa tom ekipom na duži period, što je uprava oberučke prihvatila i na tome sam im zahvalan. Imamo jedan veliki problem, a to je slab odziv momaka. I sami vidite kakvi su nam uslovi, treniramo pod reflektorima i nadao sam se, imajući to u vidu, većem odzivu. Mislio sam da ću moći da računam na 16-17 igrača jer, verujte mi, u ovom rangu takmičenja ekipa koja je spremna lakše ostvaruje zacrtane ciljeve, a naš cilj je da ove godine ostanemo u ovom rangu takmičenja i da uporedo podmlađujemo ekipu. Doveli smo pet-šest igrača u ovom prelaznom roku, a na leto ćemo dovesti bar još isto toliko igrača kako bi oformili kostur tima za budućnost“.

Kapiten „Lipara“, Milan Šegan, rekao je da, iako stanje na tabeli deluje kao da su u sigurnoj zoni, razloga za opuštanje nema i da će drugi deo sezone doneti veliku borbu za svaki bod kako bi se sezona mirno privela kraju:

„Možemo reći da smo prvim delom sezone poprilično zadovoljni, imamo sasvim solidnu zalihu bodova, a ovaj drugi deo sezone krećemo sa skroz novom ekipom, doveli smo neke nove mlade momke, radi se dobro već mesec dana, prisutno je u proseku 10-15 igrača na treningu i to jesu razlozi za optimizam. Novi igrači su se dobro snašli, vidi se da im fali iskustva, ali ima nas par iskusnih igrača, tako da verujem da će to biti dobro. Nikakvog opuštanja u prolećnom delu sezone neće biti, sve ekipe su se poprilično dobro pojačale, tako da moramo biti oprezni i nastaviti u istom ritmu kao u prvom delu sezone“.

Izvor: Q media

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena