Yunet
 

Sport

U nedelju na crvenačkom „Potoku” Prvenstvo Vojvodine u krosu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 10. april 2024. • 00:00 •

U nedelju na crvenačkom „Potoku” Prvenstvo Vojvodine u krosu

Izletište „Potok“ u Crvenki biće u nedelju domaćin Prvenstva Vojvodine u krosu za sve uzrasne kategorije. Pored prvenstva, održaće se i Jafa kros za atletske škole. Organizator ovog atletskog spektakla je Atletski klub Crvenka, a program počinje u nedelju od 10 časova, kada je na programu najpre Jafa kros, dok je u 11 časova Kros prvenstvo Vojvodine. Takmičenje se odvija po propozicijama Atletskog saveza Vojvodine i Srpskog atletskog saveza.

Neđo Zorić, trener Atletskog kluba „Crvenka“, rekao je da je organizacija pokrajinskog prvenstva u krosu došla kao logičan sled jednog lepog jubileja, a to je 40 godina od osnivanja Atletskog kluba „Crvenka“:

„U ovoj godini, u kojoj naš klub slavi 40 godina postojanja, odlučili smo da organizujemo Kros prvenstvo Vojvodine, a uz to prvenstvo organizujemo i Jafa kros za decu iz atletskih škola sa teritorije Vojvodine. Očekujemo da će to biti jedan lep događaj za Crvenku i za sve takmičare iz Vojvodine. Što se tiče Jafa krosa, za decu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole biće jedna distanca od 300 metara. Posebno trče devojčice i dečaci i posebno se trči po razredima. Što se Prvenstva Vojvodine tiče, nastupaju sve uzrasne kategorije i trči se od 1000 do 5000 metara. Mlađe pionirke trče 1000, mlađi pioniri 1500 metara, starije pionirke trče 2000 metara, dok stariji pioniri trče za 500 metara dužu distancu. Juniori trče 3000 metara, a seniori 5000 metara i verujem da će biti dobrih trka i da će svi posetioci biti zadovoljni. Kada je reč o odzivu klubova, od 29 klubova u Vojvodini očekujemo učešće više od 20 njih, a neki od klubova koji su potvrdili učešće su „Rusin“ iz Ruskog Krstura, „Hajduk Maraton Tim“ iz Kule, „Maraton“ iz Sombora, „Obilić“ iz Novog Kneževca i mnogi drugi.“

Foto: Qmedia

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena