Yunet
 

Turizam

U subotu 4. ,,Čvarak fest“ u Sivcu: Prijavljeno više od 70 ekipa

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 1. februar 2024. • 00:00 •

U subotu 4. ,,Čvarak fest“ u Sivcu: Prijavljeno više od 70 ekipa

SIVAC, 01.02.2024. – Još jedno izdanje sada već tradicionalne gastronomske manifestacije u Sivcu, ,,Čvarak fest“, po 4. put će biti održano na sivačkoj pijaci. Manifestacija će biti održana u subotu, 3. februara, od 10 časova, kada će takmičari pristupiti topljenju čvaraka.

U međuvremenu, dok više od 70 prijavljenih ekipa bude topilo 1.400 kilograma masti, posetioci će moći da uživaju u nastupu Tamburaškog orkestra ,,Još ovu noć“, u nastupu kulturno – umetničkog društva iz Sivca i u kulturno zabavnom programu, a moći će i da kupe čvarke i ostale mesne proizvode.

Foto: Qmedia

Po rečima sekretara Mesne zajednice Sivac, Milenka Rajića, sve je spremno za Čvarak fest koji će ove godine imati rekordan broj učesnika. S obzirom na to da je, osim sjajnog sadržaja, najavljeno i lepo vreme, pozvao je sve na kvalitetno druženje i još bolje čvarke:

,,Sve je spremno za Čvarak fest i čekujemo rekordan broj učesnika. Ovu manifestaciju organizujemo jer je čvarak uvek bio na vojvođanskoj trpezi. Mesna zajednica je krenula malo dalje i 2020. godine se krenulo sa organizacijom Čvarak festa. Napravili smo kratku pauzu zbog Korone i ovo je 4. po redu Čvarak fest. Posebno mi je drago što se ovoj manifestaciji odazvao veliki broj ljudi iz Sivca, pa i iz cele opštine Kula i iz okolnih opština. Što se tiče posetilaca, pored takmičenja moći će da vide i bogat kulturno – umetnički program, a sama manifestacija počinje u 10 časova, dok je proglašenje pobednika u 14 časova. Pozivam vas u subotu na jedno kvalitetno druženje i još bolje čvarke“.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena