Yunet
 

Društvo

Obeležavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika u Debeljači

RTV OK • Redakcija RTV OK • 19. februar 2024. • 00:00 •

Obeležavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika u Debeljači

U opštini Kovačica će u sredu 21. februara već tradicionalno biti obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika. Najavljen je dolazak visokih zvanica kao i bogat kulturno umetnički program.

Opština Kovačica pod pokroviteljstvom Nacionalne komisije za saradnju sa Uneskom a uz pomoć Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka i Doma kulture „Jožef Atila“, tradicionalno 21. februara organizuje bogat program povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika.    

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 15 sati u debeljačkom Domu kuture, nakon čega će biti održan Okrugli sto na temu “Višejezično obrazovanje kao stub učenja”. Cilj je da se prikaže primer kako se praktično realizuje višejezična nastava u multijezičnim sredinama poput opštine Kovačica. Učesnici su predstavnici ministarstava, pokrajinskih sekretarijata, nacionalnih saveta, direktori Predškolske ustanove „Kolibri“ i Osnovne škole „Mlada pokolenja“ i Gimnazije „Mihajlo Pupin“, kao i nastavnici i učitelji. Ovogodišnji moto manifestacije je kao I ranijih godina, Četiri niti jedan vez, a pod ovim sloganom održaće se kulturno umetnički program od 17 časova u Domu kulture u Debeljači koji će biti otvoren za javnost. Učestvuju kulturno umetnička društva iz opštine Kovačica, a program je simbolički organizovan tako da pokaže jedinstvo, toleranciju I međusobno poštovanje svih naroda koji vode složan suživot u opštini Kovačica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena