Yunet
 

Sport

Pobede Poleta, Uniree i Vojvodine, porazi Doline, Spartaka, Slavije i Pobede

RTV OK • Redakcija RTV OK • 29. april 2024. • 00:00 •

Pobede Poleta, Uniree i Vojvodine, porazi Doline, Spartaka, Slavije i Pobede

U 25. kolu Vojvođanske lige Istok Polet je u Idvoru savladao Radnički iz Kovina sa 5:3. Plavo-beli su sedmi na tabeli sa 36 bodova. U 26, kolu se u subotu 4. maja sastaju u Banatskom Karlovcu sa OFK Proleterom.

U 24. kolu Prve južnobanastke lige je odigran derbi celog šampionata. Prva Dolina je izgubila od drugog Dolova u Dolovu 1:2. U opštinskom derbiju lige je u Debeljači uzdinska Unirea savladala Spartak 1911 2:1. Dolina je prva sa 52 boda, Unirea šesta sa 37 a Spartak 1911 trinaesti sa 28 bodova. Petog maja u 17. časova u Padini igraju Dolina – Hajdučica. Istog dana u istom terminu u Uzdinu Unirea dočekuje Ševac iz Kusića. Petog maja putuje Spartak u Alibunar, gde ga čeka Budućnost.

Derbi celog prvenstva u Opštinskoj ligi Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo u drugom kolu doigravanja je u Kovinu Kolonija pobedila kovačičku Slaviju sa 2:1, Vojvodina iz Crepaje je u Pločici savladala Borac sa 3:0, dok je u Samošu Pobeda izgubila od Omladinca iz Opova sa 1:3. Slavija je druga sa 31 bodom, ima dva boda manje iz lidera iz Kovina, treća Vojvodina ima 26 a šesta Pobeda sa 10 bodova. U narednom kolu Slavija je slobodna.

Pobeda putuje u Dubovac na megdan Jedinstvu, dok Vojvodina dočekuje Koloniju. Duel se igra u nedelju 5. maja sa početkom u 17. časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena