Yunet
 

Sport

Šahisti Kovačice sa dve ekipe u dva prvenstva

RTV OK • Redakcija RTV OK • 30. april 2024. • 00:00 •

Šahisti Kovačice sa dve ekipe u dva prvenstva

Šahovski klub Kovačica imaće ove godine dva kluba u takmičenju koje počinje polovinom maja. Pored iskusnih i prekaljenih majstora koji se nalaze u Banatskoj ligi grupa Jug, šahovski entuzijasti iz “sela naive” prijavili su za šampionat u ligi niže, Južnobanatskoj ligi, i ekipu sa talentovanim omladincima.

Prvo prvenstveno kolo šahisti prvog tima Kovačice odigraće u Banatskoj ligi Jug protiv PAŠK-a u Pančevu. Podsetimo, liga ima 11 klubova, iz lige nije otišao niko u viši rang posle završenog prošlogodišnjeg prvenstva. Odgore takođe ne dolazi ove godine niko. Iz nižeg ranga igraće ove godine Alibunar a iz lige je ispao Borac iz Starčeva. Predlog je da liga broji 11 ekipa i da se igra Berger a da u 2024. godini ispadnu dve ekipe da bi se podesilo na 10 ekipa učesnika. Ovo je odlučio Upravni odbor Šahovskog saveza Vojvodine.

Liga niže, Južnobanatska liga, brojala je prošle godine 15 ekipa. U gornji rang je otišla ekipa Alibunara a u ovu ligu dolazi iz višeg ranga Borac Starčevo. Iz lige ne ispada niko, pošto je Južnobanatska liga poslednji rang takmičenja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena