Yunet
 

Sport

Šampioni jeseni počeli pripreme

RTV OK • Redakcija RTV OK • 7. februar 2024. • 00:00 •

Šampioni jeseni počeli pripreme

Fudbaleri Fudbalskog kluba „Slavija“ iz Kovačice počeli su 6. februara pripreme pred nastavak prvenstva u Opštinskoj ligi Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo.

Novi trener slavijaša je Tomaš Šajin. Popularni Toči bio trener veterana „Slavije“ u oktobarskim pobedama plavo-belih na domaćem terenu protiv dva najpopularnija srpska kluba – Crvene zvezde i Partizana.

Prvaci jesenjeg dela prvenstva treniraće tri puta nedeljno u Kovačici. Strateg jesenjih šampiona ima na raspolaganju tridesetak fudbalera. Aktivirali su se i veterani koji će pomagati u treninzima i ako zatreba igraće utakmice. Medju njima su braća Dudaš, Kornel Svetlik, Ivan Bartoš, Miroslav Tomaš i drugi koji će – ako zatreba – pomagati prvom timu. Iz kluba je otišao samo Zlatko Bakoš a uprava kluba na čelu sa predsednikom Ivanom Liptakom razmišlja i o pojačanjima.

Prvu prijateljsku utakmicu odigraće Slavija u Opovu protiv Omladinca 25. februara. Trećeg marta igraju slavijaši kod kuće protiv Tamiša iz Farkaždina. Desetog marta u Kovačicu dolazi na revanš Omladinac iz Opova a 17. marta odigraće Slavija meč protiv Pobede u Samošu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena