Yunet
 

Sport

Dve medalje za reprezentativku Srbije Maju Vanjo

RTV OK • Redakcija RTV OK • 18. april 2024. • 00:00 •

Dve medalje za reprezentativku Srbije Maju Vanjo

Stonoteniserka Slavije 96 i reprezentativka Srbije Maja Vanjo je nedavno u Grčkoj na turniru omladinske evropske serije do 15 godina osvojila dve bronzane medalje, prvu u pojedinačnoj konkurenciji, drugu u konkurenciji miks dublova. Petnaestogodišnja Maja Vanjo je trenutno prva na rang listama Srbije u dve kategorije: kadetskoj do 15 i juniorskoj konkurenciji do 19 godina.

Stonoteniserke Slavije 96 na čelu sa stonoteniserkom iz Padine Majom Vanjo će pokušati u petak 19. aprila u Kovačici u nadmetanju sa Tikvarom iz Bačke Palanke da udju u Super ligu Srbije. Trenutno je 1:0 u pobedama za slavijašice a eventualna majstorica u slučaju da gošće izjednače igrala bi se u Bačkoj Palanci u nedelju 21. aprila. 

Podsetmo, ulazak u Super ligu Srbije bi bio za Kovačičanke istorijski uspeh. Nikada u prvenstvenim takmičenjima naša opština nije imala dva kluba. U najvišem rangu nadmetanja je Unirea iz Uzdina. Najviši domet žuto-plavih je  polufinale Super lige u borbi za šampionsku titulu. Muški sastav Uniree je pet  puta bio prvak države. Prvi put u velikoj Jugoslaviji u sezoni 1985/86 isključivo sa Uzdincima – igračima, trenerom i upravom. Meč za ulazak STK Slavije 96 u Super ligu Srbije protiv STK Tikvara iz Bačke Palanke igra se u petak 19. aprila u fiskulturnoj sali Gimnaziji “Mihajlo Pupin” u Kovačici. Duel počinje u 19. časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena