Yunet
 

Društvo

Otvorena manifestacija ‘’Porodični dani” u Omoljici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. avgust 2022. • 10:00 •

Otvorena manifestacija ‘’Porodični dani” u Omoljici

Manifestacija ‚‚Porodični dani“ po 9. put održava se u Omoljici i trajaće do 20. avgusta. Posetioce ove manifestacije očekuje bogat kulturno-umetnički program, razne radionice za decu kao i sportski turniri.

Udruženje žena „Omoljčanke“ su i ove godine imale tu čast da svojim Etno bazarom „Omoljička Cipovka“ tradicionalno otvore manifestaciju „Porodični dani“ u Omoljici. Prisutni su bili u prilici da posete štandove 12 udruženja sa područja Srbije i uživaju u nastupima crkvenog hora iz Omoljice i benda „Naš način“.

Po prvi put učestvujem u ovoj manifestaciji zato što sam se ja udruženju ‘’Omoljčanke” pridružila početkom godine, bitno je da napomen da se u poslednjih 4 meseca udruženje širi, dolaze mlađe devojke I to je jedna odlična stvar zato što se zanati sada prenose I ima ko da ih nastavi. Ovo udruženje se bavi tradicionalim tehnikama izrada rukotvorina, u to uključujemo vez svih vrsta, rekla je Ana Vugrinec članica Udruženja žena ’’Omoljčanke”.

Na otvranju manifestacije mislilo se I na najmlađe. Za njih je organizovana kreativna radionica crtanja I slikanja, a na kraju radionice decu je iznenadila I pinjata puna slatkiša.Cilj manifestacije “Porodični dani” je, kako kaže Marijana Ilić, direktorka JKP Omoljica, da porodice u ovom letnjem periodu I pre početka školske godine provedu malo vremena zajedno.

Manifestacija ‘’Porodični dani” je od bitnog značaja zato što daje naglasak na porodicu, pre svega za nas su najbitinija deca, tako das u ovi porodični napravljeni tako da naši najmlađi kao I njihovi roditelji mogu zajedno da provode vreme na platou ispred Doma kulture, rekla je Marijana Gligorić Ilić, direktorka JKP Omoljica.

Organizatori manifestacije „Porodični dani“ su Mesna zajednica Omoljica i Dom kulture „Vuk Karadžić“, uz podršku Grada Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena