Yunet
 

Društvo

Početak aprila doneo dosta posla za radnike JKP „Zelenilo“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. april 2024. • 15:13 •

Početak aprila doneo dosta posla za radnike JKP „Zelenilo“

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ ovih dana angažovano je košenju trave u gradu. Njihovi radnici zbog visokih temperatura zalivanju već zasađene biljke, a nikla je i nova trava na travnjcima. Zaposleni u Zelenilu uveliko pripremaju i letnji rasad koji će do kraja aprila zameniti postojeći u svim delovima grada.

Rano buđenje proleća i vegetacije donelo je već u martu i aprilu dosta posla za radnike Javno komunalnog preduzeća „Zelenilo“. Ono što je najaktuelnije ovih dana jesu radovi na košenju zelenih površina zbog trave koja je kao i ostale biljeke ranije krenula da intenzivno raste.

„Početkom marta smo krenuli da kosimo travnjake, sve ekipe su na terenu i trudimo se da održimo travu na pristojnoj visini. Kao što vidite sve je ranije krenulo, tek je početak aprila, sve je već u cvetu, i voće je precvetalo, sve je poranilo zbog visokih temepratura i optimalne vlage. Trava raste tokom cele godine, a u zavisnosti od temperatura je njen rast intenzivan ili manje intenzivan“, rekla je Ženja Marinković – JKP „Zelenilo“

Tokom hladnijeg perioda radnica Zelenila zasadili su nov travnjak u centru grada. Nova trava se već vidi, kaže Ženja Marinković, a zahvaljujući pop ap sistemu travnjaci u parku će se redovno zalivati kako bi bili uređeni, lepi i jednaki.

„Radnici su iznevelisali teren posle svih radova koje je grad Pančevo izveo na Trgu Kralja Petra prošle godine. Sada su se stekli uslovi da posejemo travu. Uključujemo redovono i sistem za zalivanje, automatski je sistem i zahvaljujući tome trava je već nikla oko 5 cm, a kada bude između 7 i 10 cm očekuje se i prvo košenje. Zasada se taj travnjak tek formira kako bi trava bila gusta i bila ujednačena sa ostatkom parka“, Ženja Marinković – JKP „Zelenilo“

Iako to nije ubočajeno za početak aprila, radnici Zelenila radovno i zalivanju zasađene biljke, kako bi one napredovale i kako bi Pančevci uživali u njima.U Zelenilu su se potrudili da povodom uskršnjih praznika obogate zelene površine u centru gradu. Postavljen je zeka, uskršnja jaja, napravljeni od cveća, kao i kokoške sa jajima u centalnom gradskom parku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena