Yunet
 

Društvo

Rešen višedecenijski problem atmosferske kanalizacije naselja Strelište

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. april 2024. • 13:33 •

Rešen višedecenijski problem atmosferske kanalizacije naselja Strelište

Izgradnjom nedostajuće atmosferske kanalizacije grad Pančevo rešio je višedecenijsk problem meštana Strelišta u ulicama Stevana Sremca i Ive Andrića. Nakon izvedenih radova rehabilitovane su i pomenute ulice.

Pametnim strateškim planiranjem Grada Pančeva, a u saradnji sa gradonačelnikom budžetski se opredeljuju sredstva i rešava jedan po jedan problem koji decenijama muči Pančevce. Jedan od njih svakako je bila i nedostajuća atmosferska kanalizacije u ulicama Stevana Sremca i Ive Andrića na Strelištu. Zahvaljujući upornosti lokalne samouprave ali i osluškujući građane još jedna prepreka uklonjena je ka boljem i uređenijem Pančevu. Gradska menadzerka Maja Vitman naglašava da se krupnim koracima id ka Pančevu koji su drugi obećavali a sada se ti planovi zaista realizuju.

– Veliki kišni kolektor koji ima svoju iskorisćenost do sada samo sa dvadeset posto što znači da veliki deo atmosferske kanaliizacije se treba graditi idalje u naselju Strelišt ovim putem da kažem svakako koristimo bez nekih dodatnih ulaganja da pravimo neke nove mreže po pitanju kolktora jer je negde to bila ideja da kolektor prolazi ulicom Radivoja Koraća ali shodno da imamo kišni kolektor u ulici Veljka Vlahovića ovo je zaista bio veliki potencijal. Ovim radovima na izgradnji nedostajaće atmosferske kanalizacije koje smo završlili krajem prošle godine u zadnja dva ipo meseca se bavimo pripremom za asfaltiranje te smo radove na asfaltiranju i završili. Urađen je dvosmerni kolovoz kompletno smo rekonstruisali i napravili trotoare koji su praktično bili da kažemo nedostojni korišćenja, takođe smo uradili nova parking mesta pa sada samo u ulici Stevana Sremca je urađeno novih sedamdeset osam parking mesta, rekla je gradska menadzerka Maja Vitman.

Grad Pančevo i u narednom periodu nastavlja da finansira nedostajaću atmofersku kanalizaciju te se ovde ne staje sa uređivanjem ulice Stevana Sremca.

– Od tačke gde smo sada završili preko ulice Cvijićeve uradićemo atmosfersku kanalizaciju kako bismo je prispojili sa ulicom Veljka Vlahovića. takođe ono što je građanima i poznato je da naselje Strelište nam je zaista sada negde u epicentru radova puno projekata je urađeno na osnovu kojih se radovi izvode, takođe pomenula bih ulicu Dušana Petrovića Šaneta i Prešernovu koje ćemo obići sledeće nedelje isto tako i crpnu stanicu koja se uveliko radi i prema ulici Jakima Vujića. Ovim putem bih se svakao zahvalila našim saradnicima iz Mesne zajednice Strelište koji nam praktično predstavljaju i vezu između građana i lokalne samouprave. Mi smo svi inače imali i obavili dosta prijema i razgovora sa građanima koji su nam puno dobrih i kvalitetnih saveta ali isto tako i primedba dali.

Meštani Strelišta prezadovoljni su urađenim, i raduju se budućim projektima jer će biti višestruko značajni za sve generacije.

– Već nam znači sve ovo što je urađeno. Ja kao majka dvoje dece zaista imam potrebu da svakodnevno boravimo ispred zgrade do sada je to bilo manje više ne bezbedno a sada ćemo i te kakko provoditi vreme ispred svog ulaza. rekla je jedna od zadovoljnih građanki.

– Savet Mesne zajednice dugo godina je tražio da se ovde uradi put da bi mogli građani ovog dela Strelišta sasvim normalno da dolaze do Doma zdraclja do škole pošto je ovo deo jednog velikog naselja i konačno je urađen i zato hvala gradu i samoupravi što su nam pomogli. Rekao je još jedan zadovoljni sugrađanin.

Što se tiče naselja Strelište plan je i da se kompletno sredi kolovoz u ulici Bore Stankovića i urade trotoari u ulici Radivoja Koraća kao i postave dva nova dečija igrališta. Kako je rekla gradska menadzerka Maja Vitman mnogo posla je pred njima i zahvaljujući stabilnom budzetu i odličnoj saradnji sa građanima sve što je zacrtano biće i urađeno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena