Yunet
 

Društvo

„Čarolije“ iz Vršca obeležile Dan planete

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. april 2024. • 16:26 •

„Čarolije“ iz Vršca obeležile Dan planete

Grad Vršac, u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem “Drugi oktobar Vršac” i Predškolskom ustanovom “Čarolija” Vršac, danas, u Predškolskoj ustanovi “Bubamara”, organizovao je sadnju cveća u kojoj su, sa radnicima Službe Zelenilo, učestvovala i deca iz vrtića, u cilju obeležavanja Dana planete Zemlje.

Akciji sadnje cveća, prisustvovali su Slobodan Jovanov, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine i Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje, te su svojim prisustvom, još jednom, pokazali koliko podržavaju način na koji se utiče na podizanje svesti kod mladih za očuvanjem životne sredine i koliko je važna briga o prirodi i njenom očuvanju za buduće generacije. Akcija se sprovodi u svim objektima Predškolske ustanove “Čarolija”.

“Prethodnih dana, deca su sa svojim vaspitačima imala priliku da obiđu Službu Zelenilo, kao i rasadnik cveća. Naši najmlađi sugrađani, sa njihovim vaspitačima, obeležili su današnji dan sadnjom cveća, kako bi se još više dalo na značaju očuvanju naše planete Zemlje, jer smo mi pozajmili nju i sve što radimo, činimo da naša deca uživaju u rezultatu dobrih navika i na taj način ih i učimo da, kada odrastu, to oni čine i za svoju decu”, istakao je Jovanov.

U sklopu akcije “April mesec čistoće”, sprovedeno je dosta ovakvih edukacija, a JKP “Drugi oktobar” vredno nastavlja da se angažuje u daljem edukovanju i podizanju svesti svih sugrađana, naročito najmlađih. Proaktivni koraci preduzimaju se na teritoriji celog Grada, sređuju se i održavaju zelene površine, uređuju spomenici, fontane, zamenjuje stari mobilijar, a sve u cilju lepšeg, čistijeg i funkcionalnijeg okruženja.

Grad Vršac je primer uspešne saradnje između lokalnih institucija i građana, koji zajedno rade na stvaranju pozitivnih promena u našem Gradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena