Yunet
 

Sport

Hrabra igra Železničara, ali bez sreće za pobedu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. april 2024. • 22:00 •

Hrabra igra Železničara, ali bez sreće za pobedu

Železničar – Radnički Niš 1:1 (0:0)

SRC „Mladost“. Gledalaca: 1.000. Sudija: A.Stojanović. Žuti kartoni: Mesarović, Bakić, Fai (Radnički) Strelci: Kahvić u 49. minutu za Železničar, Ilić u 90+2. minutu za Radnički.
ŽELEZNIČAR: Mijatović, Purtić, Lakićević, Stanković, Hajdin, Knežević, Kovačević, Romanić, Grgić /69.Jovanović/, Đorđević /87. Balaž/, Kahvić /69.Pavlov/.
Radnički Niš:Stevanović, Bakić, Vojnović, Jamkam, Fai, Luković /85.Stojanović/, Belaković, Petrović, Vukić, Mesarović /62. Ilić/, Cvetković /72.Čolović/.
Imaju za čime da žale fudbaleri Železničara. Samo minut ih je delio od sva tri boda pred domaćom publikom, a ovako će morati da se zadovolje jednim u duelu sa Radničkim iz Niša.
Hrabra igra, nije krunisana trijumfom, a imali su sve u svojim nogama Pančevci, od rezultata, igre, borebenosti, hrabrosti. Jedna greška na kraju im je oduzela dva vredna boda sa konta.
Posle uvodnog ispitivanja snaga, Železničar je prvu ozbiljnu priliku imao u 25. minutu, pokušao je Kovačević šutem sa distance, a lopta je otišla pored gola. Promenio je Siniša Dobrašinović, za ovu utakmicu napadača, pa je tako umesto Pavlova od prvog minuta zaigrao Kahvić, što će se u nastavku duela sa Nišlijama pokzati kao ispravno rešenje.
Do kraja prvog poluvremena opet je Kovačević bio u prilici u 32. minutu, ali je sa ivice šensaesterca sanžno šutirao po sredini gola, ipak ni ova lopta nije završila u mreži rivala.
Upornost se Železničaru isplatila na startu drugog poluvremena. Ipak, šre nego što je kapitulirala odbrana Radničkog u 49.minutu, šansu je imao i kapiten Đorđević. Pokušao je vođa tima iz Pančeva sa preko 20 metara iz slobodnog udarca da iznenadi Stevanovića, međutim uspeo je golman gostiju da dobro reaguje i spreči pogodak.
Ipak, koji minut kasnije to mu nije pošlo za rukom. Kapiten Đorđević je sa leve strane centrirao, Purtić je glavom prebacio loptu do Kahvića na drugu stativu, a napadaču Železničara sa nekoliko metara nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu na radost mnogobrojne publike u Pančevu – 1:0.
Nisu se Nišlije oporavile još od gola, a zapretio je Grgić u 53. minutu, šutem sa 18 metara. Ipak, lopta je završila iznad prečke, a koji minut kasnije pri pokušaju Đorđevića u naručju Stevanovića.
Osam minuta pre kraja utakmice radovali su se i igrači Radničkog, ali je gol Ilića opravdano poništen na itnervenciju iz VAR sobe, zbog ofsajda.
Odmah je trener domaćih reagovao i ubacio u igru defanzivca Balaža umesto kapitena Đorđevića kako bi sačuvao stečenu prednost.
Ipak, nisu uspeli u tome Pančevci. U drugom minutu nadoknade fudbaleri Železničara, nisu bili dovoljno skoncentrisani, što je iskoristio Ilić i sproveo loptu u mrežu Mijatovića za konačnih 1:1.
Već u sredu 1. maja Železničar gostuje Spartaku iz Subotice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena