Yunet
 

Turizam

Devojački bunar spremno dočekuje posetioce

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. april 2024. • 17:14 •

Devojački bunar spremno dočekuje posetioce

Pred prvomajske praznike intenzivno se radi na uređenju Devojačkog bunara omiljenog izletišta građana Pančeva, Beograda, Kovina, Smedereva i ostalih mesta. Radnici JKP „Univerzal“ iz Alibunara angažovani su na čišćenju ovog prostora i pripremi za predstojeću sezonu, kaže Dušan Dakić direktor ovog preduzeća.

Prvi maj ne može se zamisliti bez odlaska u Deliblatsku peščaru i omiljeno izletište Devojači bunar. Kako bi ovo mesto spremno za prvomajske praznike dočekalo poseetioce, poslednjih nedelja radnic JKP „Univerzala“ iz Alibunara angažovoni su na čišćenju i uređenju izletišta.

  • Kao i svake godine s tim da povećavamo broj izvršilaca, broj ekipa koje tamo rade. Naše je higijena, snabdevanje vodom i čišćenje prostora kako bi bio uslovan za sve ljude koji budu došli na izletište Devojački bunar . Obaveza nam je kao i svakom komunalnom preduzeću da kada svi ljudi odu očistimo taj prostor

Dušan Dakić podseća sve posetioce da se odgovorno ponašaju u prirodi i da posle boravka obevzno ponesu smeći i bace ga na mesta koja su zato predviđena.

  • Osnovno je da se odgovorno ponašamo, a iz mog ugla je to odgovorno ponašanje prema samom sebi. Ako se tako ponašate, nećete bacati smeće pored puta, a moram da kažem da na mestima gde su krvine, gde put usporava se ponovo stvaraju divlje deponije. Zbog toga smo mi jedno vreme uveli i poljočuvarsku službu

Za vreme vladavine Marije Terezije Deliblatska peščara je pošumljena I izbušeno je 8 bunara za vodosnabdevanje stanovništva i napajanje stoke, a po jednom od njih nazvano je naselje i izletište Devojački bunar. Legende kažu da su devojke nosile iz njega vodu momcima koji su radili na izgradnji požarnih linija, po drugoj da su tu bila ljubavna sastajališta, a danas je omiljeno mesto turistima koji su željni prirode i uživanja u njoj.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena