Yunet
 

Kultura

U Ivanovu svečano otvoren 17. Foto-safari

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. april 2024. • 17:09 •

U Ivanovu svečano otvoren 17. Foto-safari

U Ivanovu svečano je otvoren 17. po redu Foto-safari. Ove godine prijavilo se više od 300 fotografa iz cele Srbije, a fotografije koje će biti urađene tokom ovogodišnjeg safarija biće prikazane na tradicionalnom salonu umetničke fotografije 15. avgusta.

Već skoro dve decenije u Ivanovu se održava Foto-safari, događaj koji okuplja fotografe iz cele Srbije. Ove godine, u ovo malo južnobanatsko selo, došlo je više od 300 ljubitelja fotografije. Kako ističu učesnici safarija Ivanovo je prelepo mesto idealno za fotografisanje.

– U Ivanovu sam treći, a možda i četvrti put , a najviše volim da fotografišem Dunav i crkvu kao i narodne nošnje. S obzirom da mi u Kragujevcu nemamo reku predivno je doći ovde I uživati u njoj, rekao je jedan od učesnika Foto safarija

– Sigurno sam bio pet ili šest puta do sada ovde u Ivanovu, a inspiracija mi je uvek prva da se vidim sa ovim ljudima koji su sjajni fotograf,i to je prva inspiracija, ali i samo Ivanovo je inspiracija jer su ljudi ovde predivni i gostprimljivi, rekao je još jedan od učesnika.

Prema rečima direktora Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ Marka Gurana, Foto-safari je važan događaj jer se na taj način promoviše Ivanovo.

– Ivanovo je itekako poznato po foto-safariju jer samo Ivanovo se promoviše na taj način, to je jedna promocija kroz fotografiju, jer to nisu fotografije koje možete da vidite samo ovde u Ivanovu na izložbi, tako da te fotografije stižu svuda po svetu tako da mi imamo tu privilegiju da se promovišemo na jedan poseban način, rekao je direktor Doma Kulture “Žarko Zrenjanin” Marko Guran.

Iz Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ poručuju da će se potruditi da i u narednom periodu organizuju što više ovakvih događaja. Sve fotografije nastale tokom ovogodišnjeg Foto-safarija biće izložene na tradicionalnom Salonu umetničke fotografije 15. avgusta ,u prostorijama ove kulturne ustanove.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena