Yunet
 

Društvo

Godinu jubileja i predvaskršnje okupljanje žene Novog Sela provele sa najmlađima

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. april 2024. • 11:29 •

Godinu jubileja i predvaskršnje okupljanje  žene  Novog Sela provele sa najmlađima

Udruženje žena ,,Novoseljanke“ već deset godina organizuju razne događaje, manifestacije ,radionice i izložbe. Godinu jubileja i predvaskršnje okupljanje vredne žene iz Novog Sela odlučile su da provedu sa najmlađima.

Udruženje žena ,,Novoseljanke“ organizovale su radionicu koja je bila posvećena najmlađima. Ukrašavanje medenjaka za najradonisiji hišćanski praznik Vaskrs oduševio je mališane koji su sa nestrpljenjem čekali da pokažu svoju kreativnost kroz ovu radionici.

Tradicija duga deset godina se nastavila, a vredne žene iz Novog Sela uživale su u druženju sa najmlađima i rado sa njima delile svoje znanje. Naša sagovornica i predsednica udruženja žena ,, Novoseljanke“ Snežana Baba istakla je da svaki praznik treba da bude u duhu dece jer se oni praznicima najviše i raduju.

Medenjaci su slatkiš po kojima je udruženje žena iz Bantaskog Novog Sela poznato, a prirodne boje kojima su deca ukorašavala ovaj kolač nije teško napraviti istakla je naša sagovrnica.

Mališani su dobili smernice ali i zadatak da svoju kreativnost iskažu kroz šarenolike crteže na svojim medenjacima. Uživanje nisu krili ni nešto stariji pa je ova radionica rezultirala druženjem i zajedničkim uspesima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena