Yunet
 

Sport

ŽRK Crvena zvezda 11. maja protiv ŽRK Železničar iz Inđije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. maj 2024. • 20:45 •

ŽRK Crvena zvezda 11. maja protiv ŽRK Železničar iz Inđije

Ženski rukometni klub Crvena zvezda igraće protiv Ženskog rukometnog kluba Železničar iz Inđije u finalnoj seriji plej-ofa rukometne Superlige u subotu, 11. maja od 19 časova. Svi ljubitelji rukometa i sporta, a naročito najmlađi, pozvani su da učestvuju u ovom sportskom spektaklu, poručuju iz Crvene zvezde.

Navijači Ženskog rukometnog kluba Crvena zvezda ovog vikenda mogu da računaju na pravi spektakl. Zvezdine rukometašice očekuje finalna serija plej-ofa rukometne Superlige, a njihov protivnik na terenu biće Železničar iz Inđije. Crveno-bele devojke radile su u toku cele sezone i spremne su za nove pobede, saopštio je Milan Vujko, predsednik Upravnog odbora kluba na konferenciji za medije održanoj povodom predstojeće utakmice.

– Mi smo usmereni na svoj rad, radili smo za ovu utakmicu čitave sezone, pripremali se fizički, emotivno i sportski. One su potpuno fokusirane na sport i rukomet. Imam potpuno poverenje u njih, da će one to pokazati u naredne dve utakmice, rekao je Vujko.

Inače, Zvezdine rukometašice već su imale priliku da osvoje jedan trofej ove sezone, kada su trijumfovale u Kupu Srbije, i to upravo protiv Železničara. Ovo je prvi trofej u istoriji rukometnog kluba, a utakmica u subotu biće prilika da osvoje i drugi i tako donesu veliku radost delijama. Na treninzima vlada pozitivno raspoloženje, ali se aktivno radi i na strategiji, otkriva rukometašica Teodora Veličković.

– Svaka utakmica je priča za sebe, tako i svaka ekipa i svaki protivnik. Mi smo protiv ove ekipe više puta igrale u ovoj sezoni. Ovo je ipak potpuno novi teren, nova utakmica, tako da se od početka do kraja sve menja. Naravno, naš fokus biće trčanje, brz razvoj polukontre i kontre, to nikada nećemo da promenimo, jer je u pitanju nešto što nas krasi. Ali, naravno, taktika se menja iz utakmice u utakmicu, kaže Veličković.

Teodora Majkić, koja igra na poziciji srednjeg beka, potvrđuje reči svoje imenjakinje i saigračice. Kako navodi, ceo tim mislima je usmeren na predstojeći meč.

– Mi se spremamo od početka priprema, od avgusta smo se okupile i pod nas su postavljeni jasno ciljevi da osvojimo ta dva trofeja. Osvojivši kup mi smo taj deo ostvarili. Eto, u subotu nam se ukazala prilika da krenemo na pohod ka drugom trofeju. Mislim da svojom igrom to možemo da ostvarimo, ako budemo usmerene ka svojoj igri.

Jedna od najiskusnijih Zvezdinih rukometašica, Sara Garović,zadovoljna je rezultatima ove sezone. Kako navodi, ključ uspeha i ovog puta biće zajedništvo.

-Bitno je samo da ostanemo mirne, da pratimo šta nam se govori iza linije i šta treneri traže od nas. Mislim da uz mirnoću i kvalitet dolazimo do uspeha.

Svi ljubitelji rukometa i sporta, Zvezdaši, a naročito najmlađi pozvani su da učestvuju u velikom spektaklu, poručuju iz Crvene zvezde.

-Ulaz je otvoren svima, svoj deci, oni su budućnost našeg sporta. Sva deca koja vole sport i rukomet, dođite da uživate u jednoj pravoj utakmici koja će biti puna evropskih golova, i lepih poteza, i naboja, i energije, i sreće, svega, tako da svi poželite da se bavite ovim sportom, rekao je Milan Vujko.

Finalna utakmica rukometne Superlige Crvena zvezda – Železničar održaće se u subotu, 11. maja od 19 časova u Sportskom centru Banjica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena