Yunet
 

Društvo

Godine uzleta u vrtićima u Opovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. april 2024. • 16:31 •

Godine uzleta u vrtićima u Opovu

U svim vrtićima Predškolske ustanove „Bambi“ u Opovu radi se po programu Godine uzleta, koji omogućava deci da iskažu svoja interesovanja. U tome im pomažu roditelji, vaspitači ali i cela zajednica.

Po programu Godine uzleta u vrtićima u Opovo mališani uče koliko je važno da istražuju, da se druže sa svojim vršnjacima i da razvijaju empatiju. Zato oni vole svakodnevno da dolaze u vrtić, da provode vreme sa drugarima i vaspitačicama.

– Najbolja drugarica zove se Elena i mi se igramo u vrtiću, rekla je devojčica

– Ana mi je najbolja drugarica i igram se sa njom, rekla je druga devojčica

– Ja se igram sa dve sestre, one se zovu Anđela i Anastasija. Igramo se najviše kockama, kaže još jedna devojčica

– Volim da se igram i bojim, a najviše volim rozu boju, kaže još jedno dete

Mališani iz starije grupe u okviru programa Godine uzleta učila su o tome koliko je važno da upoznaju životinje. U okviru tih aktivnosti crtala su životinje, ali su i naučilo koliko su one važne za nas, rekla je Milena Stojanović – vaspitač u PU „Bambi“ Opovo.

– Trenutno je u našoj grupi aktuelan projekat životinjski vrt, oni su bili inspirisani tim projektom. Donosili su iz kuće igračke, slikovnice, roditelji su slali slike putem viber grupe sa različitim domaćim životinjama. Posetićemo pet šop i veterinsarsku stanicu, kao i domaćinstva sa domaćim životinjama, da sve to prilagodimo godinama uzleta

Prema rečima Gordane Rajšić, dirktorke predškolske ustanove u Opovu program Godine uzleta su deca i njihovi roditelji lepo prihvatili i on se svakodneno sprovodi u vrtićima.

– Mi smo zadovoljni, imamo dobru saradnju sa roditeljima, deca to prihvataju, pratimo interesovanja dece, roditelja i to sprovodimo u delo, kaže Rajšić.

Misija Predškolske ustanove „Bambi“ iz Opova je da se omogući sredina koja podstiče razvoj i napredovanje dece. Sve se to radi u saradnji sa roditeljima kao aktivnim partnerima u vaspitavanju i gde se takođe neguje saradnja sa ustanovama iz lokalne zajednice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena