Yunet
 

Društvo

U Bavaništu održan pomen Draganu Petkoviću Bokseru, heroju sa Košara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. april 2024. • 16:53 •

U Bavaništu održan pomen Draganu Petkoviću Bokseru, heroju sa Košara

U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Bavaništu održan je pomen Draganu Petkoviću Bokseru koji je herojski dao život 1999. godine u borbi na Košarama. Pomen su organizovali članovi Udruženja sportista “Srpska Sparta” iz Pančeva čiji je Dragan Petković bio član.

Kao i svake godine članovi Udruženja sportista „Srpska Sparta“ okupili su se ispred crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Bavaništu kako bi odali počast svom drugaru i saborcu, Draganu Petkoviću, koji je herojski dao život 1999. godine na Košarama. Zoran Rajačić, predsednik Sportskog udruženja „Srpska sparta” rekao je da je ovo najmanje što mogu da učine za čoveka koji se borio za slobodu svoje zemlje.

– On je poginuo na Košarama, i svake godine na ovaj dan mi dajemo pomen i nama je čast i jedna moralna obaveza da to ispoštujemo, kaže Zoran Rajačić.

– Ovo je treći put, a nadam se da će ovaj događaj postati tradicija. Ovaj čovek je itekako zaslužio, da im se oda pomen i čast. Dragan je imao nameru da povede i svoj sina jedinca, i u poslednjem trenutku je odustao od te namere, kaže Zoran Rajačić.

Radomir Obrenović, sekretar crkvene opštine u Bavaništu, kaže da je neophodno čuvati sećanje na borce koji su svoj život dali braneći otadžbinu.

– Danas je 25 godina od kako je nastradao na Košarama. Mi smo mu danas dali pomen, posle crkve ćemo otići na njegovo grobno mesto, da odnesemo venac i da prelijemo njegovo mesto sa vinom, i tako da mu zahvalimo za njegovu žrtvu koju je prineo za našu Srbiju, rekao je Obrenović.

Iz Udruženja „Srpska Sparta“ Pančevo kažu da će i narednih godina nastaviti ovu tradiciju i da će Dragan Petković zauvek ostati u sećanju kao pravi heroj.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena