Yunet
 

Kultura

Kulturni centar: Otvorena izložba „Španska arhitektura 21. veka“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. maj 2024. • 17:09 •

Kulturni centar: Otvorena izložba „Španska arhitektura 21. veka“

U fojeu Kulturnog centra Pančevo svečano je otvorena izložba španske arhitekture 21. veka, autora Rikara Santone. Na njoj je prikazano koliko je arhitekitra doživela veliki kulturni napredak.

Na otvaranju izložbe „Španska arhitektura 21. veka“, koja je otvorena u Kulturnom centru Pančeva, ispred Španske ambasade prisustvovao je Dario Otero zamenik španskog ambasadora u Srbiji i ataše za kulturu. On je istakao da mu je zadovoljstvo što je jedna ovakva izložba upriličena i u Pančevu kao i da mu se sviđaju kulturne aktivnosti našeg grada.

– Ova izložba je deo našeg truda da izađemo iz Beograda. Prošle godine smo odlučili da će deo naše politike biti proširiti se i u druge gradove, odnosno ne fokusirati se samo na glavni grad. Ovom izložbom smo učestvovali na BINI prošle godine, u okviru Bijenala arhitekture u Beogradu, pa smo mislili da bi bila dobra ideja doći i u Pančevo, u saradnji sa vašim Kulturnim centrom, i omogućiti i ljudima koji žive u ovom gradu da vide našu izložbu, rekao je Otero.

Ova izložba osmišljena je prošle godine, a autor je španski arhitekta Rikardo Santonha. Kako kaže Otero on je veoma posebna osoba zato što nije samo arhitekta, već i fotograf, dizajner, umetnik, a pored toga piše i pesme.

-Ova izložba, iako je vezana za arhitekturu, više pokazuje slike građevina nego samu arhitekturu. Mislim da će ovo biti veoma lepa izložba, i da su ovo slike koje fasciniraju ljude u najmanju ruku, dodao je Dario Otero, zamenik španskog ambasadora i ataše za kulturu. Izložba Španske arhitekture 21. veka trajaće do 24. maja, a svi zainteresovani mogu je pogledati u foajeu Kulturnog centra svakog dana od 9 do 22 sata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena