Yunet
 

Kultura

Mladi tamburaši iz Dolova trijumfovali na prestižnim takmičenjima tamburaške muzike

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. april 2024. • 17:05 •

Mladi tamburaši iz Dolova trijumfovali na prestižnim takmičenjima tamburaške muzike

Mladi tamburaši izdvojenog odeljenja u Dolovu pančevačke Muzičke škole „Jovan Bandur“ trijumfovali su na prestižnim takmičenjima tamburaške muzike u Subotici i Pančevu. Osvajene nagrade ih motivišu da nastave vredno da vežbaju. Sada se pod vođstvom profesora Luke Vujčića, pripremaju za učešće na republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije.

Tamburaši iz Dolova učestvovali su na dva velika takmičenja ove godine. Na 20. Festivalu vojvođanske tambure“ u Subotici i na Međunarodnom takmičenju mladih tamburaša u Pančevu. Na oba takmičenja osvojili su vredne nagrade.

Dve mlade i perspektivne bliznakinje Sofija i Višnja Kostić ističu da im ove nagrade veoma znače i da im daju podstrek da se za sledeća takmičenja pripremaju još bolje.

Mlade tamburaše izdvojenog odeljenja u Dolovu Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo u narednom periodu očekuje republički festival muzičkih I baletskih škola Srbije. Redovno i vredno vežbaju pod dirigentskom palicom profesora Luke Vujčića. Kažu da su spremni i za ovo takmičenje, kao i za nove nagrade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena