Yunet
 

Sport

Karate klub Dinamo beleži sjajne rezultate

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. april 2024. • 09:45 •

Karate klub Dinamo beleži sjajne rezultate

Karate klub Dinamo iz Pančeva od početka 2024. godine beleži sjajne rezultate. Na seniorskom turniru u Čačku osvojena je jedna srebrna medalja, a članove ovog kluba tek očekuju pravi izazovi početkom maja kada je na programu seniorsko Evropsko prvenstvo.

Karatisti Dinama iz Pančeva, nakon uspešnog završetka prošle sezone, u istom stilu nastavili su i ovu 2024. godinu. Učešće na seniorskom prvenstvu u Čačku donelo je ovom klubu najznačajniju medalju ove godine, kaže šef stručnog štaba Dinama iz Pančeva Predrag Stojadinov.

– U Čačku je 14. aprila održano seniorsko prvenstvo. Tu smo imali srebrnu medalju u kategoriji do 84 kilograma, što je prva medalja za Nikolu Ivanovića. Sa tim plasmanom je obezbedio učešće na ekipnom Evropskom prvenstvu u Zadru. Narednog vikenda održano je izuzetno masovno prvenstvo države za pionire, poletarce i nade. Nisu svi osvojili medalju, ali smo u katama osvojili jednu, to je Teodora Robulj, i tri bronzane medalje u borbama, Vojin Nikolić, Uroš Nenadić i Vasilije Antić.

Popularnost karatea među mlađom populacijom i dalje je veoma izražena, iz godine u godinu ima sve više zainteresovanih za ovaj sport, kaže Predrag Stojadinov.

– Karate je jako popularan sport, posebno kod dece. Veoma je masovan, jedan je od najpopularnijih individualnih sportova, a popularan je zato što je veoma zdrav, pogotovo za decu. Deca kada stasaju, tada se odlučuju za jednu od dve discipline, a to su kate ili borbe.

Mateja Stepanov višegodišnji je član Karate kluba Dinamo Pančevo. Do sada je beležio neke sjajne rezultate, a najveći uspeh ostvario je na prvenstvu Srbije gde je osvojio zlatno odličje.

– Uzeo sam na prvenstvu Srbije zlatnu medalju, pobedio sam ukupno četiri meča, bilo je stvarno dobro takmičenje. Nakon toga sam bio u Gruziji gde sam se susreo sa dosta iskusnijim takmičarem, ali sam generalno zadovoljan učešćem na tom turniru.

Karatiste Dinama iz Pančeva tek očekuju pravi izazovi sredinom godine. Početkom maja na programu je Evropsko prvenstvo za seniore u Zadru, za koji se članovi ovog kluba uveliko spremaju. Nakon toga, sledi nadmetanje u Kupu Srbije koje će se održati u Novom Sadu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena