Yunet
 

Turizam

Tradicionalna „Gulašijada“ u Debeljači 25. maja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. april 2024. • 15:27 •

Tradicionalna „Gulašijada“ u Debeljači 25. maja

Tradicionalna Gulašijada u Debeljači biće održana 25. maja. Takmičenje u pripremi gulaša biće i ove godine održano na prostoru vašarišta, a s obzirom na dobru organizaciju prethodnih, i od ove manifestacije se mnogo očekuje.

Tradicionalna debeljačka Gulašijada biće održana 25. maja na prostoru vašarišta. Na dan Gulašijade Osnovna škola „Moša Pijade“ organizuje karneval uz koji će biti i održan i dečji program, a biće proglašena i najlepša maska karnevala. O propozicijama kao i o načinu prijave za ovogodišnju manifestaciju, za naš program govori predsednik saveta MZ Debeljača Stevan Lazički.

– Savet MZ Debeljača se uveliko sprema za ovu manifestaciju. Imali smo radni sastanak sa kulturnom i sportskim društvima, i pripreme su u toku. Mi pravimo Gluašijadu koja je deo takmičarskog tipa, ali je više cenimo da bude i društvenom tipa. To je ono što nas ukrašava i što nas izdvaja od drugih gurmanskih takmičenja, ističe Lazički.

Organizatori i ove godine očekuju veliki broj ekipa, a početak manifestacije je predviđen za 9 časova. ističe Lazički.

-U 10 časova kreće povorka karnevala, koja polazi iz Osnovne škole i prodefilovaće vašarištem. Za mališane ćemo spremiti posluženje. U 13 časova se predaju uzorci gulaša, i onda sledi zadatak žirija, da odluči koji gulaš je najbolji. Oko 14:30 planirano je da bude i proglašenje pobednika. Ekipu sačiunjavaju dva člana i kotlić. Savet MZ obezbeđuje dve kecelje, začine kao i posudu za uzorkovanje gulaša, objašnjava Lazički.

Kao i svake godine, u organizaciji manifestacije uključile su se institucije, udruženja i sportski klubovi sa teritorije Debeljače, kao i opština Kovačica.

– Želim da se zahvalim Savetu MZ Debeljača koji aktivno učestvuje u organizaciji Gulašijade, opštini Kovačica ali i Pokrajinskom sekretrijatu za regionalni razvoj, najglašava Lazički.

Prijave počinju od 15. aprila i trajaće do 22 . maja. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona 013 664 -159, kao i preko oficijalne fejsbuk straniceMesne zajednice Debeljača.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena