Yunet
 

Društvo

Jabuka je i ove godine bila domaćin manifestacije pod nazivom „Prolećni ručak“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. april 2024. • 15:20 •

Jabuka je i ove godine bila domaćin manifestacije pod nazivom „Prolećni ručak“

Jabuka je i ove godine bila domaćin manifestacije pod nazivom „Prolećni ručak“. Ovo jedinstveno okupljanje postoji od 2016. godine, s ciljem da žitelji Jabuke, njihovi prijatelji i gosti, kroz druženje što bliže sarađuju.

Tamiško izletište „Skela“ u Jabuci ponovo je okupilo veliki broj žitelja ovog sela na jednom mestu. Povod za to bilo je održavanje manifestacije pod nazivom „Prolećni ručak jabučkih udruženja“, šeste po redu, koja od 2016. godine uspešno okuplja sva društva Mesne zajednice Jabuka i privrednike iz ovog sela, uz pauzu od 2 godine zbog pandemije korona virusa. Predsednik saveta Mesne zajednice Jabuka Slobodan Ilić kaže da se na ovakvim događajima, uz druženje i muziku, najlakše stiču nova prijateljstva i saradnje koje Jabuci umnogome pomažu.

„Cilj ove manifestacije je okupiti ljude jednom godišnje, te sa njima razmeniti mišljenja i ideje. Na taj način se udruženja iz Jabuke zbližavaju, što kasnije može dovesti do saradnje i međusobnog pomaganja, što je sigruno veoma važno za naše selo“, kaže Slobodan Ilić.

Brojna seoska udruženja priredila su specijalitete kao što su pileća čorba, pasulj, butkice, krilca, kao i razni gulaši i paprikaši, sve to je deljeno besplatno, a Slobodan Ilić kaže da sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške privrednika iz ovog sela.

„Na početku je radio ko je šta mogao. Traktorima, kamionima i buldožerima smo čistili humus koji je bio u šipražju, nakon toga smo postavili stubove, pa donosili kontejnere, a usput sređivali sve okolo. Postavili smo i igralište za decu, teren za odbojku I fudbal na pesku, a sve uz veliku pomoć privrednika iz našeg sela. Još uvek nije sve sređeno, ali ubrzanim tempom radimo na tome“, rekao je Slobodan Ilić.

Organizator manifestacije “Prolećni ručak jabučkih udruženja” je mesna zajednica Jabuka, a u realizaciji učestvuju sva udruženja i privrednici s teritorije ovog mesta. Pored udruženja građana u ovoj manifestaciji mogli su da učestvuju i ostali građani sa svojim specijalitetima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena