Yunet
 

Turizam

Na leto promocija Trebinja u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. april 2024. • 17:02 •

Na leto promocija Trebinja u Pančevu

Gradonačelnik Grada Pančeva Aleksandar Stevanović ugostio je Dražena Boškovića, zamenika gradonačelnika Grada Trebinja. Cilj sastanka bio je razvijanje međusobne saradnje dva grada u narednom periodu.

Zamenik gradonačelnika grada Trebinja Dražen Bošković posetio je Pančevo, gde ga je ugostio Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva. Unapređivanje saradnje ova dva grada biće jedan od prioritetnih ciljeva u narednom periodu, zaključili su na sastanku Stevanović i Bošković. Zamenik gradonačelnika grada Trebinja, Dražen Bošković, kaže da je sa Aleksandrom Stevanovićem razgovarao na mnoge teme, koje će u budućnosti biti korisne za oba grada.

– Ono što želimo je da unapredimo saradnju grada Pančeva i grada Trebinja. Jedna okolnost koja nas povezala u prethodnom periodu jeste izložba koja je organizovana u Pančevu, koju je organizovao gospodin Josip Veber, a tiče se nekadašnje pruge koje je delom prolazila kroz Trebinje. To smo sagledali kao budući turistički potencijal, i nekako je ta izložba otvorila druga potencijalna polja saradnje, da li će to biti privredna, kulturna ili obrazovna saradanja, ostaje da se dogovorimo, kaže Dražen Bošković.

Ono što je na sastanku precizirano, a što će biti realizovano u letnjem periodu, jeste promocija Trebinja u Pančevu, kaže Dražen Bošković.

– Videćemo na koji način ćemo organizovati taj sadržaj, da iz Trebinja dođu predstavnici naših kulturnih ustanova, kao što je muzej Hercegovine, Kulturni centar i njegova društva, isto tako u Pančevu bi priredili izložbu i promociju svih turističkih potencijala koje ima Trebinje. Moram i da kažem da u strukturi gostiju kojih je sve više u Trebinju, ima mnogo braće i sestara iz Srbije, i to nam je veoma drago, i biće nam drago da u narednom periodu ugostimo što veći broj ljudi iz Pančeva. Nadam se i da će Trebinjci posećivati Pančevo jer ima šta da se vidi, provozali smo se Tamišem, videli smo razna kulturno-istorijska nasleđa, i to sigurno vredi videti, kaže Bošković.

Nema sumnje da će dalja saradnja Pančeva i Trebinja umnogome pomoći daljem razvijanju dva grada i njihovog turističkog potencijala, uzeći u obzir da su oba grada puna kulturno-istorijskih nasleđa koje vredi videti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena