Yunet
 

Turizam

Kovinsko „Novo proleće“ po programu i brojnosti učesnika najbolje do sada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. jun 2024. • 09:09 •

Kovinsko „Novo proleće“ po programu i brojnosti učesnika najbolje do sada

U Kovinu je održana peta po redu sportsko-muzička manifestacija „Novo proleće“. Bogati program festivala i ove godine obuhvatao je takmičarske sportske igre u prirodi, kao i muzički program.

„Ništa neće zaustaviti dolazak novog proleća“ moto je mlade kovinske manifestacije koja iz godine u godinu postaje sve popularnija. „Projekat“ nekolicine entuzijasta iz okoline Kovina otpočeo je prijateljskim roštiljanjem kod jezera Šljunkara, ali je, privlačeći sve veći broj učesnika i posetilaca, ubrzo prerastao u pravi festival. Vodeći cilj prolećnog okupljanja je, navodi jedan od organizatora, Marko Jereminov, jednostavno – celodnevno uživanje u prirodi, dobrom društvu i lepom raspoloženju.

Najnovije izdanje „Novog proleća“ pokazalo se, po programu i brojnosti učesnika, u najboljem svetlu do sada. I ovog puta podrazumevale su se tradicionalne „igre Jupadinije“, u okviru kojih su zainteresovani posetioci imali priliku da se takmiče u različitim sportskim veštinama,rekao je Marko Jereminov Organizator manifestacije.

„Novo proleće“ poznato je i po kvalitetnom muzičkom programu. Za dobru atmosferu pobrinuli su se DJ Brkati i mladi vokalno-instrumentalni sastav iz Beograda „Škofja Loka“. Osmesi na licima okupljenih sve govore, a narednih godina očekuje se da skup bude još veći i još radosniji, poručuju iz organizacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena