Yunet
 

Zdravlje

U ambulanti ,,Novi svet“ mogući ultrazvučni pregledi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. februar 2024. • 12:15 •

U ambulanti ,,Novi svet“ mogući ultrazvučni pregledi

U Radiološkoj Službi Doma zdravlja obavljaju se pregledi rendgenom , radi se mamografija i ultrazvučni pregledi. U želji da pacijenti što brže obavljaju ultrazvučne preglede u ambulanti „Novi svet „ lekari dolaze da u ovoj ambulanti rade preglede ultrazvukom.

Ovde se rade pregled abdomena i štitne žlezde , obavljaju ih lekari opšte medicine koji su edukovani da rade. Cilj nam je da smanjimo čekanje rekla je dr Zorica Sokić.

Ultrazvučni pregledi su postali zlatni standard i veoma su važni u postavljanju dijagnoze.Takođe zahvaljući ultrazvučnim pregledima određene se bolesti prate da li napreduju ili ne.

Jako je važan kao lekaru u budućem vremenu aparati će biti sve manji i manji tako da će i druge službe poput Hitne pomoći po tipu tableta i znaćete da li je u pitanju nešto ekstremno hitno ili ne1.54 2.28 Kod pacijenata mora nege dijagnoze se prate na šest ,meseci neke češće ultrazvuk je metoda koja je neškodljiva , koja može bukvalno da se radi svaki dan i čak više puta dnevno ako je nešto alarmantno i mora da se pratei, rekla je dr Zorica Sokić.

U ambulanti Novi svet pet dana u nedelji se obavljaju ultrazvučni pregledi i u zavisnosti od slobodnih termina lekari dolaze u ambulantu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena