Yunet
 

Sport

Održan tradicionalni međunarodni atletski miting – „Prolećni miting prijateljstva”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. april 2024. • 16:48 •

Održan tradicionalni međunarodni atletski miting – „Prolećni miting prijateljstva”

U Sremskoj Mitrovici je 21. aprila održan tradicionalni međunarodni atletski miting pod nazivom “Prolećni miting prijateljstva”. Organizator takmičenja je bio AK Srem iz Sremske Mitrovice, a okupilo se više od 700 atletičara/ki iz Srbije,Hrvatske I Bosne I Hercegovine.

Atletski klub Tamiš, predvođen trenerom Zoranom Kocićem se predstavio sa 11 atletičara i ostvario zapažen uspeh osvojivši čak šest medalja.

U disciplini: bacanje kugle(2kg) u ženskoj konkurenciji (U14), najavljen je duel između šampionke Srbije Nikoline Radovanović- članice AK Tamiš i Gabrijele Gili šampionke Hrvatske. Nikolina je odmah u prvoj seriji bacila kuglu na daljinu od čak 13,53m i za skoro 3 metra pobedila takmičarku iz Hrvatske i osvojila zlatnu medalju.

Odmah nakon bacanja kugle, Nikolina je otišla na zaletište u bacanju Vortex-a i takođe u prvoj seriji postavila izuzetan rezultat od čak 56,10m, ubedljivo osvojivši još jednu zlatnu medalju. Rezultat Nikoline Radovanović je bio bolji za više od 20m od drugoplasirane takmičarke. Nikolina Radovanović ubedljivo drži najbolje rezultate u bacanju kugle i bacanju Vortex.a u Srbiji,(u kategoriji pionirki) ali i zemljama regiona u dosadašnjem delu sezone.

Nađa Cvetković je bila odlična u disciplini : bacanje kugle(2kg) osvojivši bronzano odličje.

U trci pionira na deonici od 800m atletičar AK Tamiš- Ignjat Papić je odlično trčao, borbeno, hrabro i uspeo je u jakoj konkurenciji da dođe do trećeg mesta i bronzane medalje.

Kod najmlađih atletičara/ki u kategoriji starijih atletskih škola(U12) u disciplini : bacanje Vortex-a, Minja Simović je osvojila treće mesto i bronzanu medalju, a Una Vojvodić u istoj disciplinIi, ali u kategoriji mlađih atletskih škola je osvojila prvo mesto i zlatnu medalju sa novim ličnim rekordom od 32,0m.

Za AK Tamiš su se takmičili još i Milica Slavujac, Elena Vrsajko, Filip i Sara Radivojević, Tatjana Šurjanac i Sara Gagić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena