Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik primio novog biskupa Mirka Štefkovića

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 15. jun 2024. • 14:03 •

Gradonačelnik primio novog biskupa Mirka Štefkovića

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura primio je juče u svom kabinetu monsinjora Mirka Štefkovića, novog Zrenjaninskog biskupa. Nakon što je 1. juna zaređen u katedrali svetog Ivana Nepomuka, ovo je bila prva biskupova poseta Gradskoj kući i prilika da s gradonačelnikom porazgovara o saradnji između Gradske uprave i Zrenjaninske biskupije, kao i o mnogim aktuelnim pitanjima koja se tiču svih stanovnika grada Zrenjanina, naravno i pripadnika katoličke zajednice. Prijemu su prisustvovale i pomoćnice gradonačelnika Snežana Vučurević i Marija Damjanović.

Tokom posete, gradonačelnik je biskupu čestitao osvećenje i inauguraciju i stupanje na dužnost u našem gradu, izrazivši otvorenost za nastavak saradnje Grada Zrenjanina i Biskupije. Gradonačelnik je izvestio biskupa o velikim infrastrukturnim ulaganjima i projektima na nivou grada, a zatim je istakao da je grad poznat kao višenacionalna i multikulturalna sredina, uz izuzetno visok stepen suživota različitih nacionalnosti i vera. 

Biskup Štefković se zahvalio na pozivu i izrazio otvorenost za saradnju, pre svega u oblasti kulture i zaštite životne sredine.

Gradonačelnik je podsetio da Grad Zrenjanin svake godine raspisuje konkurs za finansiranje projekata crkava i verskih zajednica, na kom imaju pravo da konkurišu sve crkve i koje to pravo i koriste. Ovogodišnjim konkursom Grad Zrenjanin deo sredstava izdvojio je upravo za ceremoniju ređenja biskupa, održanu u katedrali pre dve nedelje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena