Yunet
 

Sport

U Zrenjaninu svečano otvoren Evropski turnir u inkluzivnoj košarci za žene

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 7. jun 2024. • 18:11 •

U Zrenjaninu svečano otvoren Evropski turnir u inkluzivnoj košarci za žene

Evropski turnir u inkluzivnoj košarci za žene počeo je juče u Zrenjaninu, a svečano ga je otvorio ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić.

Otvaranje je upriličeno u ambijentu Gradske bašte, u prisustvu zvaničnika ministarstva sporta, pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste, osnivača Instituta za ženski sport i selektorke košarkaške reprezentacije Srbije Marine Maljković, gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure sa saradnicima, kao i predstavnika Specijalne olimpijade Srbije i proslavljenog odbojkaša Vladimira Vanje Grbića, ambasadora Specijalne olimpijade.

Na Evropskom turniru u inkluzivnoj košarci učestvuje osam nacionalnih selekcija – Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Litvanije, Portugala, Rumunije i dve selekcije domaćina, Srbija 1 i Srbija 2.

Utakmice su počele juče, u „Kristalnoj dvorani“ i hali sportova „Zvonimir Zvonko Vujin“ i igraju se do nedelje, 9. juna, u terminima od 10-18 časova.

Ulaz je slobodan.

Takmičarsku ekipu čini deset igračica, u UNIFIED – kombinovanom sastavu, koji uključuje šest devojaka sa posebnim potrebama i četiri iz redovne populacije, dok u petorci na terenu taj odnos mora biti najmanje 3+2.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena