Yunet
 

Kultura

Slavomir Kovački održaće 7.samostalnu izložbu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 29. jun 2024. • 11:42 •

Slavomir Kovački održaće 7.samostalnu izložbu

Slavomir Kovački rođen je 9.7.1999.godine u Zrenjaninu. Završio je srednju poljoprivrednu školu u Zrenjaninu a želja za slikarstvom i stvaralaštvom se primetila kod Slavomira od malena. Slavomir se bazira na nepredmetno slikarstvo koje je vezano za subjektivno i emotivno umetničko izražavanje koje ne teži predstavljanju stvarnosti,nego stvaranju novih stvarnosti.

Slavomir se prvi put sa svojim umetničkim delima predstavio Zrenjaninskoj publici 2017. godine sa izložbom koja je nosila simboličan naziv „Izložba broj jedan“

Pred njim je otvaranje VII samostalne likovne izložbe pod nazivom „Crni Oblak“

U Novom Sadu ponovo kod sjajnih domaćina ispred Omladinske kulturne stanice OPENS na adresi Bulevar Despota Stefana 5 , 30.6.2024. godine sa svečanim otvaranjem od 18:00h. Deset umetničkih dela akril na platnu u kombinaciji simbolizma i apstrakcije Slavomir će izložiti u nedelju. Inspiracija za ovaj projekat nastala je ličnim životnim periodima kroz koje je autor prošao. Emocija i utisak kakvi kod su bili pozitivni ili negativni su glavni pokretač inspiracije.

„Veliku zahvalnost dugujem bendu Šank iz Zagreba koji su pristali da podrže ovu izložbu jer njihovi tekstovi sa kojima sam se poistovetio su veoma doprineli realizaciji samih umetničkih dela.

Takođe još jedno veliko hvala štampariji Sitoprint iz Žitišta na šestoj godini saradnje.

A što se tiče promo materijala koji smo radili imam i podršku iz Belgije.

Ovo je moje drugo izlaganje u Novom Sadu i smatram da će mi biti dobra odskočna daska za dalji rad i nova stvaralaštva“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena