Yunet
 

Društvo

ŠOSO Anton Skala proslavila 50 godina od osnivanja

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 28. april 2023. • 17:11 •

ŠOSO Anton Skala proslavila 50 godina od osnivanja

Svečanom akademijom u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, ŠOSO Anton Skala proslavila je 50 godina od osnivanja.

Škola za specijalno obrazovanje svoj razvojni put započela je sa verom svega 12 nastavnika i njihovom željom i ambicijom da svojim učenicima obezbedi adekvatno obrazovanje i vaspitanje. Danas, kada ova obrazovna ustanova obeležava čak pola veka postojanja, ona broji 35 nastavnika, i čak 20 odeljenja.

Iza svega onoga što danas ova škola jeste, stoji mnogo lepih i manje lepih trenutaka, teških i onih manje teških momenata, i zato je istoj potrebna konstantna podrška kakvu svakako pruža kako lokalna samoprava, tako i pojedinci ali i državne ustanove i ministarstva.

Ovom ceremonijalnom događaju prisustvovali su Tanja Todorović, direktorka ŠOSO Anton Skala, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, Silvana Pavlović, predsednica zajednice škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju republike Srbije, dr Nataša Buha, profesorka fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju kao i Tamara Vučić, supruga predsednika republike Srbije, koja je zaposlenima i deci čestitala jubilej škole, navodeći da 50 godina uspešnog i predanog rada nije mala stvar, te da su godine tu da nauče i podsete na važnost mudrosti i iskustva. "To je nešto što čini ova škola, u šta sam imala priliku da se uverim neposredno pre ovog svečanog dela programa, obilazeći njene prostorije i na tome velike čestitke", istakla je ona.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić, koji je takođe prisustvovao ovoj akademiji, istakao je da je obrazovanje državni prioritet, te da se na tome zasnivaju temelji budućnosti naše države i društva. Dodao je da Srbija čini sve da obrazovanje bude dostupno svima, da svaki pojedinac dobije mogućnost da tokom celog života kvalitetno uči.

"Naglašavam da podržavamo viziju zaposlenih u školi u budućem radu, da škola bude podsticajna sredina za učenje i život, da uslovi za rad u njenom okviru budu usklađeni sa potrebama i interesovanjima učenika i vremenom u kome živimo", naveo je Pašić.

I u godinama koje dolaze, nastavnici, defektolozi, stručni saradnici i svi zaposleni, trudiće se da ova škola pruži deci najbolje uslove, a svakako će biti ono što su i bili do sada. Mesto ljubavi, vere i nade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena