Yunet
 

Kultura

Otvorena deseta Vaskršnja izložba u Novoj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 27. april 2024. • 00:00 •

Otvorena deseta Vaskršnja izložba u Novoj Pazovi

Umetničko udruženje Nova Pazova sinoć je svečano otvorilo 10. Vaskršnju izložbu u Galeriji Doma kulture. Izložba pod nazivom "Od Blagovesti do Vaskrsa" otvorena je uz blagoslov protonamesnika Predraga Antonijevića.

“Ovo je već 10. put kako organizujemo Vaskršnju izložbu, i kada smo je prvi put organizovali, neću da kažem da smo sumnjali da će postati tradicionalna, ali smo svakako jako srećni što smo izgurali da iz godine u godinu sve veći broj umetnika se priključuje izlaganju u ovoj našoj Galeriji”, izjavila je Ljiljana Sekimić, predsednica UUNP.

Više od 50 umetnika Novopazovačkog udruženja koje stvara i postoji čitavu deceniju izložilo je svoje radove. Tematski povezani sa periodom od Blagovesti do Vaskrsa, radovi su prenosili bogatstvo tradicije, duhovnosti i kreativnosti, pružajući posetiocima jedinstveno iskustvo.

“Počeo sam da slikam sa pet godina u ovoj radionici. Slikam uglavnom ptice, jer me one inspirišu na slobodu i pokret”, rekao je trinaestogodišnji Simeon Jović, jedan od najmlađih članova UUNP.

“Nije ova izložba bitna, bitno je sve ovo što se događa u Pazovi, u malom mestu, pošto je to definitivno nedostajalo Pazovi, tako da je ovo velika stvar sama po sebi”, naglasio je slikar Vladimir Prica.

Svi zainteresovani ljubitelji umetnosti ali i oni koji uživaju u prazničnom rapsoloženju, Vaskršnju postavku u galeriji Doma kulture imaju priliku da pogledaju u narednih mesec dana.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena