Yunet
 

Društvo

PU „Radost" iz Novih Banovaca dobitnik prestižne Dositejeve povelje

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 24. april 2024. • 00:00 •

PU „Radost

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović uručila je sinoć na svečanoj akademiji „Učitelj Dositej” u Narodnom pozorištu u Beogradu povelje, koje nose ime po ovom prosvetitelju, pojedincima i institucijama za postignute izuzetne doprinose u oblasti prosvete u 2023. godini.

Ove godine pristigle su 52 prijave za Dositejevu povelju, a Komisija je izabrala 14 dobitnika. Među tih 14 se nalazi i PU „Radost” iz Novih Banovaca а nagradu je primila direktorka vrtića Sandra Sarapa. „Radost” poslednjih pet godina intenzivno radi na unapređenju inkluzivnog pristupa i jačanju profesionalnih kapaciteta zaposlenih za primenu nove programske koncepcije „Godine uzleta”. Takođe se pažnja usmerava i na psihosocijalnu podršku roditeljima dece sa smetnjama u razvoju. Novobanovačka ustanova je i jedna od šest koja učestvuje u dokumentovanju primera dobre inkluzivne prakse u okviru projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Svečanu akademiju organizovala je Zadužbina „Dositej Obradović“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete. Đukić Dejanović je podsetila da je Ministarstvo prosvete ustanovilo ovo priznanje od školske 2020/21. godine i da je to još jedno značajno priznanje pored Svetosavske nagrade koje se dodeljuje za doprinos u prosveti.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena