Yunet
 

Društvo

Održano takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 20. april 2024. • 00:00 •

Održano takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

U OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi održano je danas opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju. Ovo takmičenje već dugi niz godina organizuje je Auto moto Savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na takmičenju su učestvovale tri starosne grupe, grupa A u njoj su se takmičili učenici 3 i 4 razreda, u kategoriji B takmičili su se đaci 5 i 6 razreda, dok su u kategoriji C učestvovali učenici 7 i 8 razreda osnovnih škola. Takmičare su pripremali nastavnici iz predmeta tehike i tehnologije. Učenici su početak takmičenja počeli polaganjem testa, nakon toga usledio je praktičan deo gde su na poligonu pokazali koliko poznaju saobraćajne znakove, ali i veštine u vožnji biciklom.

Ove godine na takmičenju je učestvovalo 42 takmičara iz osnovnih škola iz Belegiša, Vojke, Stare Pazove i Golubinaca, 34 tamičara je iz B i C kategorije, a 8 iz A.

Za grupu B i C sledi okružno takmičenje.

Podršku takmičenju pružile su srednje škole, nastavnici osnovnih škola, pripadnici Saobraćajne policije Stara Pazova, Savet bezbednosti saobraćaja opštine Stara Pazova koji je ujedno i obezbedio zaštitne kacige za bicikliste, a generalni pokrovitelj takmičenja “Šta znaš o saobraćaju” je opština Stara Pazova.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena