Yunet
 

Kultura

Na zonsku smotru folklora iz staropazovačke opštine se plasiralo 13 grupa

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 15. april 2024. • 00:00 •

Na zonsku smotru folklora iz staropazovačke opštine se plasiralo 13 grupa

Opštinska smotra dečjeg folklornog stvalaštva u opštini Stara Pazova održana je juče a selektor selektor Dejan Trifunović, koreograf iz Pančeva, pogledao je 20 grupa i ocenio da se oseća stagnacija u radu kulturno umetničkih društava, ali da ovaj deo Srema ima izuzetno jako ansamble. Prema njegovoj oceni, na zonsko takmičenje koje će biti već sledeće nedelje takođe u Staroj Pazovi, plasiralo se 13 ansambala. U kategoriji izvornog stvalaštva to su grupe KUD Branko Radičević i SKUD heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove.

U oblasti koreografisanog folklora u mlađem uzrastu četiri ansambla: Društva Čmelik i Radičević iz Stare Pazove, KUD Slavko Gajin iz Vojke i KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca.

U starijem uzrastu, od devet učesnika, čak sedam grupa će učestvovati na zonskoj smotri: KUD Mladost i OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove, KUD Izvor iz Starih Banovaca, KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca, KUD Mitanče iz Belegiša i OŠ Pinki i KUD Branko Radičević iz Stare Pazove.

Nakon nastupa održane su konsultacije sa selektorom, koji je ocenio svakog učesnika uz sugestije i savete za poboljšanje celokupnog nastupa.

Organizator smotre bio je Savez amatera opštine Stara Pazova.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena